Başbakan Binali Yıldırım, "Başkanlık gelirse Türkiye bölünür'. Asıl başkanlık gelmezse Türkiye'nin bölünme riski var. Başkanlık üniter yapıyla olacak. Başkanlık demek federasyon demek değildir " dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, “Ülkemizin zor bir süreçten geçtiği bu zamanlarda, siyasetin gerilim üretmesini asla istemiyoruz. Cumhurbaşkanımıza bu haksız, yakışıksız, çirkin ithamı yapan ana muhalefet partisi genel başkanının Cumhurbaşkanımıza karşı en azından bir özür borcu var. Özür dilemelidir. Türkiye’nin birliği, beraberliği, gelişmesi için, 2023 hedeflerini gerçekleştirmesi için, bölücülerle FETÖ’cülerle iç ve dış düşmanlarla zafiyete düşmeden mücadele etmesi için, güçlü, tek başına iktidar çıkarması lazım, her seçimden. Bunun da yolu başkanlık sisteminden geçiyor. Hiç kimse ‘başkanlık, eyalet sistemini getirecek, başkanlık bölünme getirecek’ diye tezviratlarda, yalan yanlış beyanlarda bulunmasın. Türkiye’nin ülkesiyle milletiyle, bölünmez bütünlüğünü önceleyen, esas alan üniter yapıya sahip çıkan yargı, yürütme yasamanın, bütün bu erklerin alanlarını birbirinden ayıran modern Türkiye’nin ihtiyacı olan bir anayasadan bahsediyoruz.”
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti’nin Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi’ne katıldı.
Başbakan Yıldırım burada yaptığı konuşmasında, “Diyarbakır’da bir zıhlı aracımıza roket atarlı saldırıda bulunan üç hainden birisi etkisiz hale getirildi. İkisi de sağlam olarak ele geçirildi. Güvenlik güçlerimizi tebrik ediyoruz. Bu eylemi yapanlar daha önce Diyarbakır’da 8 ayrı eylemi gerçekleştiren hainlerdir. Türkiye’de ister FETÖ’cü, ister bölücü terör örgütleri hainler şunu bilmelidir ki; bu milletin gücü, sizin bu eylemlerinizin yanında azalmayacak, artmaya devam edecek” dedi.
“ÖLMEYELİM DAHA ÇOK YAPACAK İŞİMİZ VAR”
Başbakan Yıldırım, salonda bulunanların tezahüratları üzerine “Ölmeyelim daha çok yapacak işimiz var. Biz ölmeye öldürmeye değil yaşatmaya geldik. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ diyen bir kültürden geliyoruz” diye karşılık verdi. Yıldırım, konuşmasına ara vererek şehitlerin ruhu için salonda bulunanları Fatiha süresi okumaya davet etti.
BAŞKANLIK TARTIŞMALARI
Başbakan Yıldırım, cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatarak “Bugün başkanlık tartışmalarının başladığı nokta budur. Eğer CHP ve onun akıl daneleri o gün parlamentoda cumhurbaşkanı seçimini yaptırsalardı bugün belki de biz sistem meselesini konuşma ihtiyacı duymazdık. Ancak maalesef CHP siyasi hayatında hiçbir zaman halkın iradesine ram olmamış, hep vesayetlerin gölgesinde iktidar arayışıyla bugünlere gelmiştir. Şimdi Ak Parti’nin karşılaştığı vesayet ve darbe heveslileri bununla da yetinmedi, hemen arkasından kapatma davası açtılar. Türkiye’nin en büyük partisine, iktidardaki partisine. Dünya demokrasilerinde örneğine üçüncü dünya ülkelerinde bile rastlanmayacak bir alçak girişimde bulundular. Onu da def ettik, savuşturduk. Ama bunlar hala durmadılar. Yargıyla darbeye yapmaya kalktılar. Onu da yargı reformunu gerçekleştirerek aştık” dedi.
Editör: TE Bilisim