Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. Yıldönümü dolayısıyla, TBK Gaziler Derneği, KKTC Teknik Öğretmenler Derneği ile Doğu Akdeniz Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi mesaj yayımladı.

TBK GAZİLER DERNEĞİ

Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği, Türkiye’nin kurucusu, aydınlık Türkiye’nin sembolü, büyük önder ve düşünce adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, yurttaşların ve gazilerin gönlündeki erişilmez yerinin hiçbir zaman değişmeyeceğini kaydetti.

TBK Gaziler Derneği Genel Başkanı Hacı Işık yayımladığı mesajda, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 76. Yıldönümünde, sevgi, saygı ve gönül borcu duyarak rahmetle andıkları kaydedildi.

Mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Ulusumuzun ışık kaynağı, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, aydınlık Türkiye’nin sembolü, büyük önder ve düşünce adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yurttaşlarımızın ve biz Gazilerin gönlündeki erişilmez yeri hiçbir zaman değişmeyecek.

Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 76. Yılında bir kez daha saygı, minnet ve şükranla anıyoruz”.

TEKNİK ÖĞRETMENLER DERNEĞİ

KKTC Teknik Öğretmenler Derneği, Atatürk’ün fikrinden hareketle, 10 Kasım tarihini, bir matem ve milli bir yas günü olarak kabul etmek yerine, fikirlerine yönelmek için verilmiş bir fırsat olarak gördüklerini kaydetti.

Dernek Başkanı Ahmet Arslan yayımladığı mesajda, “Atamızı sonsuzluğa uğurladığımız 10 Kasım günü Cumhuriyet tarihine en acılı gün olarak tarih sayfalarında yerini almıştır” dedi.

Atatürk’ün ölümünün 76. yıldönümünde onu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle andıkları belirtilen mesajda, şunlar belirtildi:

“Gelecek nesillerimizin de aynı şuur ve inançla ve de bilinçle hareket etmelerini sağlamak biz öğretmenlerin görevidir. Atamızın bize emanet ettiği Cumhuriyeti daha da ileriye götürerek sahip çıkmak ve gençlerimizin bu kutsal emaneti bizden büyük bir onurla devralacaklarına, Cumhuriyetimizi çok daha müreffeh bir devlet haline getireceklerine olan inancımız tamdır.
Ülkemizin bir çok yerinde yapılacak olan törenlerle Atamızı anacak olmanın büyük gururunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Atam; bizler Atatürk ilkelerini benimsemiş öğretmenler olarak, göstermiş olduğunuz yolda kararlı ve de istikrarlı bir şekilde ilerleyişimizi sürdüreceğimize, manevi huzurunda söz veriyor ve sizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz”.

DAÜ-ATAUM

Öte yandan Doğu Akdeniz Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAÜ– ATAUM) Başkanı Doç. Dr. Hasan Cicioğlu da, Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türk Ulusu’nun ışık kaynağı olan Atatürkçü Düşünce Sistemi’ni her koşulda yaşatmak ve geliştirmenin bugün olduğu kadar geleceğe karşı da ortak sorumluluk olduğunun bilincinde olduklarını kaydetti.

Mesajda şunlar ifade edildi:

“ Türk Ulusu’nun ayrılmaz bir parçası olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde de Atatürk ilke ve inkilaplarına sonsuz bir inanç ve bağlılık vardır. İşte bu inanç ve bağlılık, Atatürk’ün ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ sözünü rehber almış olan Kuzey Kıbrıs Türk Halkı’na, 31 yıldır kendi topraklarında, özgür bir devlet halinde yaşama ortamı sağlamıştır. Kıbrıs Türk Halkı, devletiyle birlikte Atatürk ilke ve inkilaplarını da sonsuza dek yaşatma azim ve kararlılığında olduğunu göstermiştir. Ulusumuzun kurtarıcısı, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Yüce Önder Atatürk, sonsuza kadar yolumuzu ve yüreğimizi aydınlatmayı, ilke ve devrimleri, ulusumuzun geleceğine yön vermeyi sürdürecektir.
Aramızdan ayrılışının 76’ncı yılında, Türk Ulusu’nun gönlünde ölümsüzleşen Yüce Önder Atatürk’ü Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin bütün mensupları olarak bir kez daha saygı, gönül borcu ve şükranla anıyoruz.” 
Editör: TE Bilisim