AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NE LAW SİLAHI İLE SALDIRI

Söğütözü Semti'nde bulunan Ak Parti Genel Merkezi'ne saat 21.50 sıralarında roketatarlı saldırı düzenlendiği öğrenildi. Genel başkanlık makamının bulunduğu 8'inci kat ile 7'nci kat arasındaki bölüme isabet ettiği iddia edilen roketatar mermisinin derin bir çukur açtığı ve bu katlardaki bazı camların kırıldığı belirtildi. Olaydan kısa bir süre sonra bina çevresini kuşatan polis, güvenlik kordonu oluşturdu. Çevrede kuş uçurtmayan polis, binaya kimseyi yaklaştırmadı. Bazı üst düzey partililerin genel merkeze gelip, bilgi aldıkları ifade edildi. Polis, roket mermisinin nereden atıldığını belirlemek için bölgede geniş kapsamlı araştırma yapıyor.

BAKAN ERGİN: SABOTE GİRİŞİMLERİ BEKLİYORDUK

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ankara'daki patlamalarla ilgili bir konuşma yaptı.

Bakan Ergin, Bakanlıktaki saldırıyı bir kişinin elinde bulunan 2 el bombasını atarak gerçekliştirdiğini söyledi.
Bakan Ergin şunları söyledi:

"Ben bu hadiseyi lanetliyorum. Bu eylemle ilgili olarak şiddet ve terör aciz ve korkakların sığındığı bir yöntem. Ülkemizde de şiddetin sonu olduğunu herkes görecek. Hükümetimiz çalışmalarına kararlılıkla devam edecektir.

Korkak eylemlerle saklanarak yapılan eylemlerle bir yere varılamayacağını belirtiyorum.

Ak Parti Genel Merkezi'ne Lav silahıyla bir mühimmat atılmıştır. Ses bombası değil, parça tesirli bir bomba çalışmalar devam ediyor.
Türkiye önemli bir zaman dönemi içinden geçiyor. Bu tip girişimlere karşı bizim çalışmalarımız hazırlıklı. Sabote girişimleri bekliyorduk. Doğru bildiğimiz istikamette kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Bir takım bulgular var ama şu anda açıklayamıyorum."

ERDOĞAN, ADALET BAKANI ERGİN VE İÇİŞLERİ BAKANI GÜLER'DEN BİLGİ ALDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanlığı ek binasındaki patlama ve AK Parti Genel Merkezi'ne yönelik saldırıyla ilgili olarak, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'den bilgi aldı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, resmi ziyaret için Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da bulunan Başbakan Erdoğan, yaşanan olaylarla ilgili Ergin ve Güler'i telefonla arayarak bilgi aldı.
Editör: TE Bilisim