Geçtiğimiz günlerde bir kızımız sosyal medyada feveran ediyordu.

Covit 19 testi pozitif çıkınca kendisini hemen tedaviye almışlar.

Kendisine avuc dolusu ilaç içirdiğinden şikayet ediyordu.

8 adet sabah 8 adette aksam olmak üzere 16 adet.

Sonunda Coronadan kurtulacak diye başka rahatsızlıkları oluşmaya başlamış.Sağlığı cok daha fazla bozulmuş. Midesinde böbreklerinde sorunlar oluşmuş.


Bundan 2 hafta önce İngilteredeki kuzenlerimle konustum.

Covit 19 testi yaptırmışlar.Onlarında Test sonuçları Pozitif çıkmış.
Testleri pozitif çıkınca kendilerini evlerinde izole etmeleri söylenmiş.

Onlarda gerekeni yapmışlar.Anne Baba ve çocuklar kendilerini evlerine kilitlemişler.

Doktor kontrolünden sonra tedavileri icin ise kendilerine kullanmaları için hangi ilacı vermisler dersiniz?
Panadol.

Evet bildiğimiz Panadol.Başımız ağrıdığında.Ateşimiz yükseldiğinde kullandığımız Panadol.
Oda zaman zaman yükselen ateşlerini kontrol etmek icin. Hastalığı evde istirahat ederek atlattılar.

Şimdi orda öyle burda böyle olunca insan ister istemez tereddüte düşüyor.

Acaba birileri bir yerde yanlış mı yapıyor diye ister istemez düşüncelere dalıyorsunuz.

Çünkü bu konuda bize verilen bilgiler sınırlı.Panadol alarak tedavi olanı duymadığımız gibi Sağlık Bakanından da bu tür tedaviyi bugüne kadar açıkçası duymuş değiliz.

İnsan sınırlı tıp bilgisine sahip oluncada ister istemez olası komplo teorilerine açık hale geliyor.

Sağlık sektöründe dünyada yaşanlarıda görünce özellikle ilaç şirketlerine karşı ister istemez bir güvensizlik duygusuna kapılıyorsunuz.

Helede bunu birkaç tecrübe ilede test etmiş biriyseniz güvensizliğiniz ve şüpheniz dahada büyüyor.

Neye inanacağınızı doğrunun ne olduğu konusunda çelişki yaşıyorsunuz.

Birçok kaynağa ulaşabileceğiniz internette elinizin altında olunca araştırmayada başlıyorsunuz.

Mesela ;

2015 yılında NTV de bir haberde Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlkay Keskinel, '12 Kasım Dünya Zatürre Günü'nde şu açıklamayı yapmıştı.

İleri yaşlı, kronik bronşit ve kalp yetmezliği gibi kalp solunum yolu hastalığı olan, diyabetli, böbrek yetmezliği olan, bağışıklık yetmezliği bulunan, sigara ve alkol tüketen kişiler zatürre için risk grubundadır.

Bağışıklık yetmezliği olanlar, altta yatan kronik bir hastalığı bulunanlar (akciğer, kalp, böbrek, bazı kan hastalıkları ve diyabet gibi), 65 yaşın

üzerindekiler ve dalağı alınmış olanlar zatürre gelişimi açısından daha büyük risk taşıdıklarından ve bu kişilerde hastalık daha ağır seyirli

olabileceğinden aşı yapılmalıdır diyordu.

Bugün Covit 19 için yapılan açıklamaların aynisi.

Hemen en yakınımız Türkiyedeki istatistiklere bir bakalım ;

Türkiyede Cumhuriyetinde Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), 2019 yılı ölüm ve ölüm nedeni istatistiklerinde 435 bin 941 kişi çeşitli nedenlerle yaşamını yitirmiş.

Bu istatistikte solunum sistemi hastalıklarından ölüm sayısı 56 bin 391

2018 yılında da durum bundan çok farklı değildi.

65 ve daha yukarı yaştaki nüfustan 44 bin 186 kişi solunum sistemi hastalığından hayatını kaybetmiş.

2017 de durum aşağı yukarı ayni.

Bugüne gelirsek.

Yani Covitle geçen son 1 senede

31 Ocak 2021 itibari ile bir solunum sistemi rahatsızlığı olan Covit ten 25 993 kişi hayatını haybetmiş.

Çocuklar dahil tüm yaş grupları COVID-19 ile enfekte olabiliyor. Ancak, sıklıkla orta yaş ve üstü yetişkinler etkileniyor.Daha tehlikeli semptomların gelişmesi riski, 65 yaş ve üzeri kişilerde daha yüksek.Bu hastalık kaynaklı ölüm oranı ise 80 yaş ve üzerinde en yüksek. Farklı sağlık sorunları olan kişilerde riskler daha da yüksek olabiliyor.

Yukarıda solunum yolu hastalığı ile ilgili yapılan açıklamaları ile birebir ayni.

Geçtiğimiz günlerde Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastahanesinde vefat eden hastaların ölüm nedenleri beyin kanaması iken Covit 19’dan öldü diye çıkan haberleri yakınları yalanlayınca düzeltmek zorunda kalmışlar.

Hatırlarsınız ABD’de ‘modern tıp’ dogmalarına savaş açan ve aşı-ilaç kartellerinin iç yüzünü ortaya koyan açıklamalarıyla tanına ünlü Dr Rashid (Raşit) Buttar, korona virüsle ilgili yaptığı açıklamayla Dünyada ‘doğrudan korona virüs nedeniyle’ ölen kimse olmadığını açıklamıştı.

Butter’a göre bu işin altında 1984’ten beri Ulusal Alerji ve Enfeksiyon Hastalıkları Enstitüsü müdürü olan ve şu anda da Beyaz Saray Korona Kurulu’nda görev yapan Anthony Fauci ile yakın dostu Bill Gates vardı.

ABD’de doktorlara baskı yapıldığını ve yakın zamanda kendisine de bu konuda bir direktif geldiğini söyleyen Butter, “Eğer belli bazı semptomlardan dolayı ölüm gerçekleştiyse, ölüm sertifikasına Kovid-19 nedeniyle öldüğünü yazacaksınız” şeklinde bir dayatma olduğunuda itiraf etmişti.Son 10 yıl içinde grip aşısı olanlarında , Kovid-19 testinde pozitif çıkacağını söylemişti.

Dedim ya tıp bilgimiz sınırlı ama tüm bu istatistiki bilgiler ve tanık olduklarınızdan sonra Covit 19 ‘un grip gibi bir viral enfeksiyon olduğunu ondan daha fazla korkulacak bir yanının olmadığını düşünmeye başlıyorsunuz.

Acaba diyorum çok fazlada ağır bir hasta gibi görünmeyen sadece testi pozitif çıkan ve hafif bir ateşi olan bu kızımız yalnızca Panadol verilerek tedavi edilemezmiydi.

Sakın bu yazdıklarımdan aşı karşıtı olduğumu falan çıkarmayın.Aşı olun tabii.Aynen grip aşısı , zatürre aşısı gibi .Sağlık personellerimizin yükünü artırmamak için maskenizide takın.Ama bu Covitide çokta kafaya takmayın.