Kıbrıs’ta tsunami bundan tam 800 yıl önce görülmüş…

Biz ise bunu ancak televizyonlardan görüyoruz!

Gerçekten dehşet bir olay…

Dev dalgalar ansızın geliyor kıyılardan başlayarak koca kentleri silip süpürüyor!

Ama bizde birileri belli ki bunun tehlikesini görmüş, ne olur ne olmaz diye kafa patlatmış, projeler üretmiş ve Kıb-Tek yönetim kurulunun önüne koymuş!

Hatta Merkezi İhale Komisyonu bu proje için ihaleye bile çıkmış…

Konu;

“Teknecik Elektrik Santrali koyu için tsunami tehlike analizi çalışması…”

Çok duygulandık doğrusu!

Memleketi böyle düşünenler var diye…

Düşünsenize bir kere adada 800 yıl önce görülen tsunami bir kez daha gelecek ve Teknecik kıyılarını vurup geçecek!

Proje eğer böyle bir afet olursa neler yapılacağa görüş belirtiyor…

Projenin bedeli de 37 bin 500 Dolarcık bir proje!

Yani 280 Bin TL’cik sadece…

Sizinle bunun nasıl ihaleye gittiğini, perde gerisinde asıl kimler olduğunu ileriki günlerde paylaşacağım!

Kulaklarınıza inanamayacaksınız…

Eğer eski hükümet şu anda görevde olsaydı artık elimizde bir tsunami projesi olacaktı…

Para da bu projeyi hazırlayanların cebine girecekti!

Ama yeni hükümet kurulup bakanlıklar değişince işin foyası ortaya çıktı…

Hemen her açıklamasında "KIB-TEK’teki vurgunun durdurulması lazım" diye feryat eden Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı'nın çıkışısın ardından Teknecik Elektrik Santrali Tsunami tehlike analizi için çıkılan ihale dikkatlerden kaçmadı.

Doğu Akdeniz'de tarihte gerçekleşmiş Tsunamilerin inceleneceği, Kıbrıs adasının jeolojik evriminin araştırılacağı doğalgazla çalışacak tesisin tehlike analizi yapılacağı proje için tam 37.500 ABD Dolar ( yaklaşık 280 Bin TL) bedel biçilmiş.

İhaleyi Emre KOLAÇ ismindeki bir şahıs kazanırken çalışmanın tamamlanma süresi de 95 gün olarak belirlenmiş.

Üniversiteler adası KKTC'de bu yöndeki bir araştırmanın neden yüklü miktarlarda para ödenerek yapılmaya çalışıldığı da anlaşılamadı.

Arıklı'nın KIBTEK'te 'vurgun var' feryadının ardından olası bir Tsunaminin tehlike analizinin yapılması için KIBTEK yönetim kurulunun önüne gelen ihale akıllarda soru işareti bıraktı. Erhan arıklı 37.500 Dolarlık ihaleyi imzalamadı.

Anladığımız kadarıyla da kellesini alsalar imzalamayacak!

Başbakan Yardımcısı Ekonomi ve Enerji Bakanı Arıklı, kurumdaki vurgunların engellenmesi için EL-SEN'e de işbirliği teklifinde de bulunmuştu.

Sendika sessizliğini koruyor!

Bu arada coğrafi bir bilgi daha:

Doğu Akdeniz’de de tüm Akdeniz basenine yayılmış, kıyılarda meydana getirdiği tsunamiler ise şöyle: 21 Temmuz 365 Girit, 11 Mayıs 1222 Kıbrıs, 8 Ağustos 1303 Girit ve 21-22 Ağustos 1856 Cezayir deprem ve tsunamileri.

Bizim burada birilerini suçlama niyetimiz filan yok…

Ama Arıklı’nın sürekli olarak vurgundan bahsettiği Kıb-Tek’in de artık ciddi bir şekilde masaya yatırılması gerek!

Ama bir şartla:

Ön yargılı olarak kimseyi suçlamadan…

Zan altında bırakmadan!

Yasal çerçevede hukuk süreci başlatılarak…

Zira Bakan Arıklı’nın bakanlığın ilk gün heyecanıyla farkındalık göstermek istediğini de anlıyoruz ama bu girişimler yasal çerçeveye oturtulmadan yapılırsa ve bazı insanlar bundan haksız yere zarar görürse bu da devlet ciddiyetiyle bağdaşmayacaktır…

135613355_1324440807890124_6624091995059418331_n

MESAJ KUTUSU

Sayın Ersan SANER, Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkanı yapılmak isteyen ancak yeterliliği bulunmayan birisi için baskı yapıldığı yönünde ihbarlar almaya başladık. Bu konuda araştırmaların sağlıklı yapılması ve doğru kararlar üretilmesi isteniyor…

Sayın Sibel TATAR, sahibi olduğunuz YÖDAK’ın da kirasında bulunan binanın damının yağışlarda akıttığı yönünde şikayetler gelmeye başladı. Yağmurlar bastırmadan yaşanan sıkıntıları giderirseniz hiç de fena olmayacak, bizden uyarması!

Sayın Başak TEKEREK, YAGA Başkanlığı teklifini büyük ısrarlar sonunda kabul ettiğinizi ve resmi atamanın gerçekleşmesiyle görev başı yapacağınızı öğrendik. Uzun bir süredir tabela dairesi olan burasını umarız ayağa kaldırır ülkeye yapılacak olan yatırımların önünü açarsınız…

Sayın Gürel CANTAŞ, uzun yıllardır beklentide olduğunuz müdürlük atamanız nihayet gerçek oluyormuş. Şimdiden tebrik eder yeni görevinizde başarılar dileriz. Yeni yılda hem aşk hem iş konusunda yıldızınız epey parlak olacak gibi görülüyor, Allah bozmasın…

Sayın Bertan ZAROĞLU, atamalar konusunda yaşanan sıkıntıları gayet iyi dile getirdiniz ama örneğin Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na atanacak olan müsteşarı partinizin yapmasının imkan ve ihtimali var mı bunu da açıklayın bari!

Sayın Orhan TUĞBAY, bir zamanlar büyük hizmet verdiğiniz yanlarından ayrılmadığınız makam sahiplerinin yeni makama geçince vefasızlıkları nedeniyle siteminizde yerden göğe kadar haklısınız. Siz yine de boş verin sitemi, Allaha havale edin onun sopası yoktur! Bu konularda zaman en iyi ilaçtır!

Sayın Ali PİLLİ, pozitif vakaların son günlerde yılbaşı eğlencesi ve etkinliği düzenleyen mekanlardan çıkması aslında devlet otoritesinin de ayaklar altına alındığının en güzel göstergesidir. İyisiniz hoşsunuz ama şu soruşturma meselelerinde de boşsunuz!

Sayın Salih CANSEÇ, haber merkezimize dün ulaşan bir fotoğraf karesi hem manşet özelliği taşıyor hem de skandal ötesi bir durumu yansıtıyor. Fotoğrafın baş aktörünü sağlam bir şekilde uyarın ki bir daha tekrarlanmasın! Yoksa iş yine bize düşecek gibi görülüyor…

Sayın Kutlu EVREN, atamalar konusunda bir gelişme olmayınca icraat yapamamaktan şikayetçi olmaya başladığınızı ve mümkün olduğu kadar bakanlığa gitmemeye çalıştığınız konuşuluyor. Haklısınız da bu bilinmezlik nereye kadar sürecek biz de merak etmeye başladık…

Sayın Esin ESMEN, sizin gibi genç iş insanları artık hükümete yüksek sesle serzenişe başladıysa durum gerçekten de vahim demektir. Artık siyasete girme vakti gelmedi mi dersiniz? Bizim ülkede çok acil olarak yeni nesil siyasetçilere ihtiyacımız var…

Sayın Yunus CAHAN, yeni yıla gireli artık haftayı devirdik ama Başbakanlık karşısındaki teşkilata hala uğramadınız. Meraklı bekleyiş sürüyor karşı operasyon başlamadan ziyareti gerçekleştirmeniz menfaatinize olacaktır, uyarmadı demeyin olur mu?