Hemen Trigliserit ne diye soranlara söyleyim.

Kandaki bir yağ.

Kolesterol gibi.

Bu yağla ilk tanışmam ve konu yağ  ile ilgili kaleme aldığım ilk yazım (TRİGLİSERİT DİYE BİR YAĞ )2004  belki daha öncesine ait.

Kanda Limit değeri 150 olarak kabul edilen Trigliserit yapmış olduğum tahlil sonucunda  1025 olarak tesbit edildikten sonra Doktorun ‘’Kalp krizinden her an ölebilirsin’’ demesi ,yaşadığımız endişe dolu günler ve verdiği statin türü ilaçları kullanmayıp alternatif tedavi aradığım 15 yıl öncesine..

Yaklaşık 2 yıl bu konuda araştırma yapmış kendimi denek olarak kullanmış ve o günlerde yabancı bir yayında okuduğum tedavi şeklini deneyerek  müstakbel kan yağım trigliseritimi ‘’Tıbbın belirlediği’’ sınırlara çekmeye muavvfak  olmuştum.

Geçen sürede bir veya 2 kez daha ayni yazıyı güncelleyerek gazetedeki kendi köşemdede yayınlama ihtiyacım hissettim.

Çünkü  statin türü denilen kolesterolü düşüren  ilaç kullandığı için daha 50’ li yaşlarda kalp kapakçıkları kireçlenmiş olanlarda dahil birçok insandan geri dönüş almış olmama rağmen benzer rahatsızlıktan müzdarip birçok insana ulaşamamış olmanın bende yarattığı  rahatsızlıktı.

İsteyenler  Trigiliserit diye bir yağ diye yazarak  internetten bu yazıma ulaşabilirler.

Kolesterol yüksekliği  gibi Trigliserit yüksekliği de insan vücuduna zarar veren çok kötü bir rahatsızlık ve tıbbın belirlediği birtakım sınırlar içerisinde uzun süreli kullanımda önemli yan etkileri olan birtakım ilaçlarla kontrol edilmesi gereken bir kan hastalığı.

15 yıl önce Tıp öyle diyordu .

Birçok Doktor tarafındanda öyle söyleniyordu.

Söyleniyordu  diyorum.

Çünkü geçen son 15 senede  Tıp dünyası  Dünyada 2’ ye ayrılmış.

Fakat yaşadığımız bu coğrafyada  bizlere , yani bu konularda rahatsızlığı bulunan vatandaşa hala  söylenen  ve reçete edilen ilaçlar hala bu doğrultuda.

Yani ;

Trigiliseritiniz yüksekse kolesterolde olduğu gibi birçok önemli yan etkiyede sahip statin türü(Lopit,Ator,vs) ilaç kullanmalısınız.

Geçen 15 yıllık sürede ve Trigliseritle ilgili yazımın muhtelif seferler yayınlanmasından sonra birçok insandan  geri dönüş almış kendileri ile deneyimlerimide paylaşmıştım.

Özellikle görüş ve önerilerini istediğim Doktorlarımızdan  ise bu konuda tatmin edici bir görüş alamamıştım.

Triglisertile ilgili bundan yaklaşık 15 yıl önceki  yazımda Trigliserit yüksekliğini nasıl ve hangi yolla statin türü ilaçları  kullanmadan kontrol altına alınabileceğini anlatmıştım.

Bunun içinde Omega 3 balık yağlarının etkinliğinden bahsetmiştim.

Tabii hangi balık yağını ne ölçüde kullanmak gerektiğindende.

Bu yazı dizisindede  geçen 15 senede Tıp dünyasında ve Trigliserit ile mücadele eden bendenizde nelerin değiştiğini anlatacağım…

Konuyu tek bir yazıya sığdırmam olasılığı olmadığından ve çok uzun yazılarda çok fazla okunmadığından verimli olabilmesi açısından bunu 3 veya 4 bölümlük bir yazı dizisi olarak sizlerle paylaşacağım.

Görüşmek üzere..