Her dönem istikrardan bahsedenlerin iktidar oyunlarının döndüğü bu ülke neler görmedi ki. Bu kadar entrika, oyun kurultay savaşları, iradesiz iradeciler. Her şey oldu bu ülke siyasetinde, halk için diyenlerin, hakını arayan halkın üstüne kolluk kuvvetlerini sürüp, ki onların hakları için de bu hak arayışları yapılıyor. Dövülüp coplandı bu halk, peki kendi halkını coplatanlar, hangi halk için ordalar?
* * *
Peki halka uyguladıkları korku odaklı baskı varken, hangi halkın özgürlük ve refahı gözetiliyor. Kimin çıkarları korunuyor, tüm bunlar olurken hangi halka hitap edilip tozu dumana katarak, biz tek istikrarız diyebiliyor?
Hiç mi utanılmıyor, hiç mi sevmiyorsunuz kendi halklarınızı? Ya bu ülkeyi?
* * *
Vaatler verirken bol keseden, icraatta gelirken sıkı kemerden bahsediliyor ya, işte o an kime verilen vaatler gerçekleştiriliyor. Tüm bunlar rejim partilerinin kime ne kadar samimi, kime değil çıkıyor ortaya bize olmadıkları kesin. Bize ait ne var ise bir bir alıyorlar elimizden, daraltık sonra daraltıyorlar yaşam alanımızı.
* * *
Peki kime genişliyor da biz daralıyor bu yaşam? Bunlar en zorlu sorular ve hepimiz biraz biraz biliyoruz cevapları. Bizim yarınlarımız çalındı bu olan bitenle, ancak çocuklarımızın bir şansı olmalı…