Önce; Oktay Feridun ve Ortakları Avukatlık ve Hukuk Danışmanlığı Bürosu Avukatı Sayın Av. Oktay Çinar imzalı tekzip metnini sizlerle paylaşayım:

TEKZİP METNİ

05.12.2019 tarihli ve 740 sayılı Kıbrıs Manşet isimli Gazete’nin 1. ve 9. sayfasında ‘’Tabipler Birliği’nin Ölüm Sessizliği’’ başlığı altında Dr Ahmet Cemal Ulusan DC ile ilgili yapılan yayın içeriğinin, makul araştırma yapılmaksızın yayınlandığı cihetle doğru olmadığı tespit edilmiştir. Bu bağlamda, herhangi bir yanlış anlamaya mahal vermemek adına işbu tezkip yayınının yapılması elzem olmuştur.

Ahmet Cemal Ulusan, İngiltere^de eğitim vermekte olan AECC University College^te Master of Chiropractic – Mchiro (Hons) bölümünden mezun olmuştur. Ahmet Cemal Ulusan başarı ile mezun olarak elde etmiş olduğu diploması ile ‘’Doktor of Chiropractic’’ ünvanını elde etmiştir. Diğer bir ifade ile Ahmet Cemal Ulusun kendini lanse ettiği gibi Kiropraktör’dür. Ahmet Cemal Ulusan, ilk olarak mesleğini İngiltere’de icra etmeye başlamış ve devam eden süreçte Kıbrıs’a dönüş yaparak mesleğini icra etmeye devam etmiştir. Ahmet Cemal Ulusan hakkında hastaları tarafından yapılan hiçbir şikayet kaydı ve/veya meselesi mevcut olmayıp aksine çok başarılı ve mutlu bir hasta portföyü bulunmaktadır.

Tüm yukarıda belirtilen gerçekler ışığında, 05.12.2019 tarihinde yapılan yayının konu kişi ile ilgili doğru olmayan iddialar içermesi nedeniyle de kendisinden özür dileriz.

Av. Oktay Çinar

Bu tekzip metnini, yasal zorunluluk hissettiğimden değil, hukuk sistemine ve kişilerin kendilerini ifade etme özgürlüğüne sahip olmalarına karşı duyduğum saygımdan dolayı yayınlıyorum.

05.12.2019 tarih ve 740 sayılı Kıbrıs Manşet isimli Gazete’nin 1. Ve 9. sayfasındaki yayının başlığı, Sayın Av. Oktay Çinar tarafından eksik kaleme alınmıştır. Doğrusu: ‘’Yetkisiz Sağlık Uygulayıcıları ve Tabipler Birliği’nin Ölüm Sessizliği’’ şeklindedir.

Söz konusu yazımın konusunun peşini bırakmadım.

Tamamlanma aşamasında olduğum araştırmalarımın sonuçlarını, çok yakında siz değerli okurlarımla paylaşacağım.

Doğruları bilmek herkesin hakkıdır.

Dr. H. İlker İpekdal

İletişim: 0542-8529899