249 dolarlık fiyatıyla dikkat çeken Google Clips'e yoğun talep söz konusu. Bu sebeple Google Clips'i bugün satın almak isteseniz bile, elinize ulaşma tarihi olarak 27 Şubat ile 5 Mart arasında bir tarih veriliyor.

Peki Google Clips nedir, ne işe yarar? Tasarım olarak son derece basit bir kamerayı andıran bu cihaz için en basit ifadeyle yapay zekaya sahip bir kamera diyebiliriz. 12MP'lik kamerasıyla herhangi bir yere konumlandırabileceğiniz bu cihaz, çevresini tamamen algılayabilme yeteneğine sahip.

Saniyede 15 karelik kayıt yapabilen bu cihaz, çevresindeki yüzleri algılayabiliyor. Bunun yanında ışık kalitesi, hareket yoğunluğu gibi durumlarda otomatik olarak çekime başlayan Clips'in her yapay zekada olduğu gibi öğrenme yeteneği var.

Video şeklinde yaptığı kayıtlardan istediğiniz görüntüyü yüksek çözünürlüklü olarak bilgisayarınıza aktarabiliyorsunuz. Bir süre sonra tercihleriniz üzerinden sizi tanımlayan cihaz, bu sayede ilerleyen zamanlarda sizin için daha önemli anları kayıt altına alabiliyor.

Editör: TE Bilisim