İşinde özverili , disiplin ve sorumluluğu ile tanıdığım bir arkadaşım .Bu yıl tatile gidemediğinden çocuklarının koskoca yaz tatillerinin büyük bir çoğunluğunu işletmelerinde çalışarak geçirdiklerinden bahsediyor ve kendisi için değil ama çocuklarına birkaç gün tatil  için zaman ayıramadığından bunun için üzüldüğünden dem vuruyordu.

Ama diyede ekliyordu;

Bu yıl Ağustos ayı sonuna bitirip müşterilerime teslim etmem gereken bir inşaatım var.Tabii inşaat biterken tapu koçanlarınında hazırlanması gerekecek .Bunun içinde Taksimat projesi hazırlanacak.Müh. Mim odalarında vizelenecek .Belediyeye  gidilecek .Oradan ruhsat alınacak tapuya müracaat edilecek vs.Biliyorsun bu işler zaman alır bizim memlekette.Hemde çok zaman. Aile işletmesiyiz.Bizim işimizin başında durup takip etmemiz önemli.

Ayrıca öğrencilere kiralamış olduğum yurt odalarımda var.Onların  temizlik tadilat vs. ye ihtiyacı var.Çocuklar yeni dönem kirası için ön peşinatlarını yatırmışlar .Onlarında Eylül 15 e yetişmesi gerekiyor.Dağınık, kirli ve eksik halde teslim edemezsiniz.Neticede buda bir kamu hizmeti ve zamanında yapılması önemli.Aksi olursa cezasını çeker.Seneye öğrenci bulmakta zorluk çekersiniz.

Döviz aldı başını gidiyor.E borç harçta var.

Tüm bunlar arasında nasıl fırsat yaratırımda birkaç gün tatile çıkarım derken .Çok sevdiğim bir dostumun kızının düğün davetiyesi geldi.

Yıllarca bize çok emeği geçen bu arkadaşımı böyle özel bir gününde yalnız bıakamazdım.Onada gitmesek olmazdı.

Oda nasıl yaparımda bir boşluk yaratırım dediğim araya denk geldi.

Böylelikle bu sene tatilden vazgeçtik.

Akşam üzerleri saat 5' den sonra  evimizin yakınındaki plaja gitmek dışında çok fazla yapabileceğim birşeyde yok.

Zaten bir iki otele belki giderim diye Temmuz ayı başında oda fiyatlarını sormuştum.2 kişilik tek oda fiyatı 7000 TL yi duyduğumda  daha iyisi Türkiyeye gider orada tatil yaparım diye düşünmüştüm.

Uçak fiyatlarındaki fahiş fiyatları öğrenince  ondanda vazgeçip tercihimi Larnakada kullanmaya kesin karar verip Parise uçmaya  3-4 gün orada tatil yapmaya  karar  vermiştim.

Neticede bu düğün işi çıkınca oda olmadı.

Sorumluluklar ağır bastı ve bu seneki tatilimizi böyle geçirmek zorunda kaldık.

İçimiz rahat olsunda seneye gideriz  diyen arkadaşım hala işinin başında .Çalışıyor.Sabah saat 7.30 mesaisi başlıyor akşam saat 19.30' a kadar.

Bazen ö.s saat 5 'den  sonra eşi ve çocukları ile gittikleri  o evlerinin yakınındaki plajda karşılaşıyoruz.Tatil köyüne gidemediler .Türkiyeye ve  Parisede ama yüzleri gülüyor ve Hepsi  mutlu .