Haber: Mustafa YAĞAN

SON BEŞ DAKİKADA UKÜ ÜSTÜNLÜĞÜ
DARBAZ 17 – UKÜ 21
Yer: Atatürk Spor Salonu
Hakemler: Tolga Kınacı, Halim Güdenoğlu
İlk Yarı: 8 – 8
DARBAZ: Hasan, Uğurcan, Berkan, Ahmet (3), Muhittin, Batıhan (3), Mevlüt (6), Eren, Emre Güney, Emre (3), Mustafa (2), Mer.
UKÜ: Emrullah, Cihan (4), Burhan, Mehmet (4), Erim (1), Özdemir (2), Hüseyin, Yusuf, Hakkı, Şemsi (3), Ferhat (5), Hakan (2), Sait.
Atatürk Spor Salonunda oynanan Hentbol Genç Erkekler Ligi karşılaşmasında Darbaz ve UKÜ (Uluslar arası Kıbrıs Üniversitesi) karşı karşıya geldi. Maça hızlı başlayan taraf Darbaz oldu. Özellikle kalesini gole kapatan Emre Güney’i UKÜ oyuncuları geçmekte çok zorlandı ve maçın ilk yarısı 8 – 8 berabere tamamlandı. İkinci devrede maç ortada gibi görünüyordu, taki yirmibeşinci dakikaya kadar. Bu dakikadan sonra oyuna ağırlığını koyan UKÜ geliştirdiği hücumlardan eli boş dönmeyince maçı 21 – 17 kazandı. UKÜ’de Ferhat attığı beş golle takımının en skorer ismi oldu.

YÜKSELİŞ’İN GENÇLERİ ÇOK FARKLI

YDÜ 11 – YÜKSELİŞ 26
Yer: Atatürk Spor Salonu
Hakemler: Murat Özyay, Murat Ünalmış
İlk Yarı: 7 – 13
YDÜ: Ferdica, Görkem (1), Süreyya, Tahir (2), Yunus (2), Berk (1), Atilla, Kaan, Arda, Mehmet (2), Sena, Burak, İbrahim (3).
YÜKSELİŞ: Murat, Sami (2), Görkem, (3), Berkem (5), Oğuz (11), İbrahim (1), Fethi (1), Yusuf, Muhammet, Süleyman (1), Serdar (1), Mehmet, Hüseyin (1).
Bu maça oyuncularını iyi motive eden Yükseliş kenar yönetimi neticesini daha maçın başlarında almaya başladı. Yükseliş gençleri özellikle maç boyunca savunmasında YDÜ (Yakın Doğu Üniversitesi) gençlerine adeta geçit vermedi. Maçın ilk yarısı 13 – 7 yükseliş üstünlüğünde geçildi. İkinci devrede de oyuna hızlı başlayan ve maç boyunca bu üstünlüğünü koruyan Yükseliş maçı 26 – 11 üstünlükle tamamladı. Yükseliş’te Oğuz Alp attığı onbir golle hem takımının hemde maçın en skorer ismi oldu.

MAĞUSA GELİŞİM AKADEMİSİ FARKLI GALİP

HİSDER 13 – MGA 50
Yer: İskele
Hakemler: Ayten Karayusufoğlu, Ender Öztunca.
İlk Yarı: 6 – 24
HİSDER: İsmail, Yağız, Cem (3), Oğuzhan, Süleyman (5), Ahmet (2), Atakan (3), Ahmet.
MGA: Hüseyin, Hürkan (9), Fatih (3), Cafer (13), Remzi (8), Hakan (7), Alperan (3), Engin (1), Demis (2), Gökhan (4), Tolga, Metin.
Genç Erkekler Liginde gecenin bir diğer karşılaşması İskele Spor Salonu’nda oynandı. Gecede HİSDER(Vadili Belediyesi Heerkes İçin Spor Derneği), ile MGA (Mağusa Gelişim Akademisi) karşılaşmasında, MGA gençleri maça hızlı başladı ve art arda bulduğu gollerle ilk yarıyı 24 – 6 önde tamamladı. İkinci devrede de yine MGA fırtınası vardı. Özellikle hücum hattındaki oyuncularının formda olmalarıyla maçı 50 – 13 gibi büyük bir farkla kazandılar. MGA’da maç boyunca yıldızlaşan Cafer attığı onüç golle takımının farklı galip gelmesinde katkı sağladı.


 
Editör: TE Bilisim