“GİRNE BELEDİYESİ ve ŞEHİR PLANLAMA DAİRESİNE bir kez daha soruyoruz ve 9 aydır “ortak akıl” adına çözüm bekliyoruz.

Ülke siyaseti ve bürokrasisinin tipik ve hastalıklı zihniyetinin küçücük savunucuları olarak “tavşana kaç tazıya tut” eğilimi ile ne Belediye yönetilmeli ne de Şehir Planlama Dairesi.

Belediye yönetmek veya Şehir Planlama Dairesini yönetmek seçim dönemleri veya görevden alma/atanma dönemlerinde “ideal” seçilmiş veya atanmış rolüne bürünmek de olmamalıdır,

“Kuzu postu altında kurt oyununu” sürdürmekten vazgeçmeli bu ülkenin seçilmiş ve atanmışları.

En basit ve masum ifadesi ile “tavşana kaç tazıya tut” eğilimi ile temsil ettiğiniz makamlarınızı yasa ve tüzüklerin bekçisi olmaktan ne yazık ki uzaklaştırmaktasın.

Hangi otellerin anayollardan gerekli çekilişleri yapmadan inşaat izni aldığını ve faaliyete geçtiğini, hangi işletmelerin denizleri nasıl doldurduğunu, kimlerin inşaatlarında kat izinlerinin görmezden gelindiğine dair resmi belgelerin altında ya siz ya da denetleyemediğiniz veya denetlemek istemediğiniz personellerinizin imzaları olduğu da pekala malumunuzdur.

Kıbrıs Türk’ünün Devletine ve resmi kurumlarına duyduğu güven ve inanç erozyonunun aktörlerinden başka bir şey değilsiniz.

Geçmişe ve geleceğe ihanet içerisinde olmaktan da gocunmamanız şahsınız adına anlaşılabilir olmakla birlikte asla kabul edilemez.

Girne Belediye Başkanı sıfatı ile sayın Nidai Güngördü ve Şehir Planlama Dairesi müdürü sıfatı ile sayın Türkmen Yiğitcan’a bir kez daha soruyor ve çözüm bekliyoruz.

  • Girne Gür sokakta devam eden inşaat ve inşaat hazırlıkları ile ilgili “Bilgi Edinme Yasası” ve İyi İdare Yasası” tahtında tarafınıza sunulan dilekçelerimize neden eksik cevap verdiniz ya da hiç cevap vermediniz?
  • Proje ile Gür sokak arasında mevcut olan ciddi kod farkına rağmen ve Karayolları Dairesi yetkililerinin de sözlü olarak karşı çıktığı yüzde 15’in üzerinde eğim fazlalığı olan yolu neden düzelttirmemekte ısrar ediyorsunuz?
  • Bahse konu yolun, yine anayoldan giriş izni olmayan fakat gözünüzün önünde kamu güvenliğini tehdit ederek faaliyetini sürdüren diğer bir işletmenin önündeki yol ve Gür sokak üzerinde devam eden proje ile birleştirilerek anayoldan giriş-çıkış verileceğinin sözlü veya yazılı taahhütünü inşaat sahibine verdiniz mi?
  • Projeye göre çukurda kalan ve 7 hanenin bir çıkmaz sokak içerisinde olduğu Gür sokak sakinlerinin görmezden geldiğiniz yoldan ve arazi içerisinde yapılan tahribattan dolayı sürekli su taşkınları ve çamur akıntıları ile boğuşmasının yarattığı “atık su yönetim” sorununu neden çözmüyorsunuz?
  • Neden tüm sözlü ve yazılı uyarılarımıza rağmen inşaat alanı içerisinde izinsiz dolgu yaparak ve toprak yığarak kodların yükseltilmesine ve ayrıca doğal kodların ortadan kaldırılarak projenin araziye uyması yerine arazinin projeye uydurulmasına sessiz kalıyorsunuz?
  • Bahse konu arazi içerisine binlerce metreküp dolgu yapılarak doğal kodların yükseltilmesine sözlü veya yazılı izin verdiniz mi?
  • Proje kapsamında karkası biten bir adet binanın yol çekiliş nizamlarına uyup uymadığına veya son durum krokisini alarak uygunluğunu neden kontrol etmiyorsunuz?
  • 2 kat izinli bir bölgede doğal kodlar ile oynanarak ve doğal hale tecavüz edilerek mühendislik hileleri ile 4 kat ve/veya üzeri inkişaf yapılmasına yönelik girişimlere neden göz yumuyorsunuz?
  • 7 hanelik çıkmaz sokak Gür sokak yolunun bile mevcut nüfusa hizmet vermekten aciz iken ayni yola 25-30 hanelik bir sitenin yolunu da bağlamak ve üstelik Gür sokak sonunda tüzüğe göre genişletilmesi gereken küldesak’a dair genişleme talep etmemeniz ne için ve kim için?
  • 10 yıldır yaşadığımız Gür sokakta bir kez bile yaşamadığımız su baskını ve çamur akıntısına neden olan arazinin doğal kodları ile oynanması değil midir? Proje içerisinde toplanan yağmur suyunun tahliyesi ile ilgili neden hala bir önlem almadınız?
  • Geniş bir alanı kaplayan proje alanının güvenlik tedbirlerinin alınmasına ve etrafının kapatılmamasına ve güvenliğimizin tehdit altında olmasına neden seyirci kalıyorsunuz?
  • Mart 2020 tarihinden bugüne geçen 9 aylık sürede taleplerimiz ile ilgili bizlere zaman kaybettirip inşaat sahibine zaman kazandırarak arazi kodlarının tahrip edilmesine ve faaliyetin sürmesine neden göz yummaya devam ediyorsunuz?
  • Ve son bir soru ve eğer varsa vicdanınız ile cevap veriniz; Gür sokakta yaşasaydınız eğer bahse konu projeye bu şekli ile izin verir miydiniz?

Ve sakın ama sakın Gür sokak sakinleri olarak bizlere, aracılar ile haber göndererek “bırakın yahu insanlar inşaatlarını yapsın, nesdersiniz insanlardan” bir daha demeyin.

Çünkü Gür sokak sakinleri olarak bizler bahse konu araziye inşaat yapılmasına karşı değiliz. Keza bu düşüncemizi inşaat sahibine de, Belediye Başkanı ve Şehir Planlama Dairesi Müdürüne ve ilgili personellerine de defalarca söyledik.

Her kişi kendi koçanlı malına (İskan encümeninde başkan veya üye iken İskan paketinden etik ! olarak alındığı iddia edilmektedir) yatırım, inşaat ,inkişaf yapma hakkına sahiptir elbet ama yasalar ve tüzükler ile emirnameleri çiğneyerek değil.

Ve hiç kimse yasaların üzerinde değildir ve böylesi bir duruşun birinci savunucusu da Girne Belediye Başkanı sıfatı ile sayın Nidai Güngördü ve Şehir Planlama Dairesi müdürü sıfatı ile sayın Türkmen Yiğitcan olarak sizler olmalısınız.

Ve siz, Belediye Başkanı olarak Nidai Güngördü ve Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan olarak “tavşana kaç tazıya tut” eğiliminden ve “konuştuk, söyledik, merak etmeyin vb” ifadeler ile bizleri kandırmaktan artık vazgeçin.

Devlet ve Devletin verdiği yetkinin kamu adına kullanılmamasının ve Kıbrıs Türk’ünün bürokratik statükoya kızarak Devletine olan güvenini yitirmesinin tipik örnekleri olmaktan da artık vazgeçin.

Çünkü, mesele herhangi bir inşaatın ötesinde yasa, tüzük, emirnameleri yok sayarak Devlete, geçmişe ve geleceğe ihanet içerisinde olmanızdan başka bir şey değildir.

Ne alakası var diyeceksiniz elbet.

Ne yazık ki alakası var..

Çünkü sizlerin, yasaları hiçe saymanızdan ve kişiye özel uygulamalara göz yummanızdan dolayı Kıbrıs Türk’ü Devletinden ve bayrağından uzaklaşmaya devam ediyor.

(GİRNE GÜR SOKAK SAKİNLERİ)

MESAJ KUTUSU

Sayın Erhan ARIKLI, Asgari Ücret’e yeteri kadar zam yapılmayacağı yönündeki açıklamanız ezel sektör çalışanları arasında hayal kırıklığı yarattı. Oysa emekçiler Türkiye’deki 500 TL’lik artış kararından sonra hayli umutlanmış ve ciddi bir artış yapılacağı beklentisine girmişlerdi!

Sayın Oğuzhan HASİPOĞLU, UBP Genel Sekreterliği için adaylığınızı açıkladınız hayırlı olsun ama bu konuda bir takım yerlerden izin aldınız mı? Bu kadar müdahaleden sonra artık adaylıklar konusunda bir değil yüzlerce kere düşünüp garantiye almak gerekir değil mi?

Sayın Mehmet HARMANCI, Lefkoşa’daki Hayat Çadırı’na sıkı denetim getirip özel görevliler belirlediğinizi memnuniyetle öğrendik. Hassasiyetinizden dolayı teşekkür eder, başarılı çalışmalarınızın devamını dileriz…Bu arada Gönyeli esnafı yakında çadırın önünde haksız rekabetten dolayı eylemlere başlıyormuş!

Sayın Nazım ÇAVUŞOĞLU, TÜK’de çalışanların geç ödenmesinden ötürü onlardan ve kamuoyundan özür dilemekle belki de bu ülkede bir ilki gerçekleştirdiniz. Medeni cesaretinizden ötürü kutlar, tüm siyasilere örnek teşkil etmesini temenni ederiz!

Sayın Kudret ÖZERSAY, HP Genel başkanlığı için yeniden aday olacağınızı açıklamanız partililerinize derin bir nefes aldırdı. Zira aksi olsaydı ciddi bir başkanlık yarışı olacaktı. Bu arada yeni dönemde vatandaş ile iletişim konusuna daha fazla önem vermeniz isteniyor.

Sayın Zorlu TÖRE, Meclis Başkanlığı seçimlerinde yaşanan tatsız olaylardan sonra Haziran ayında yapılacak kurultayda genel başkanlığa aday olabileceğiniz konuşulmaya başlandı. Ancak yeni genel başkan çoktan belirlerdi ve çok yakında ismi anılmaya başlanacak, bizden uyarması!

Sayın Ayşegül Baybars KADRİ, HP’nin yeni döneminde parti içi yükselen grafiğinizin aşağılara çekileceği yönünde bir takım girişimlerde bulunulacağını duyduk. Demek ki bundan birileri fazlasıyla rahatsız olmuş desenize!

Sayın Ersan SANER, bakanlarınızın hemen hepsi üst düzey ve yönetim kurulu adaylık atamalarının daha fazla gecikmeden yapılmasını istiyorlar. Şu anki pozisyonda icraat yapmalarının imkansız olduğunu ifade ediyorlar. Bu arada yaptığınız diyet sonrası 7 kilo verdiğinizi duyduk, çıtayı biraz daha yükseltmekte yarar var…

Sayın Erhan RAİF, banka kart sisteminde yaşanan sıkıntıdan dolayı müşterilerinizi bizzat arayıp özür dilemeniz gayet yerinde bir davranış oldu. Bu tür vakalar her zaman olur ama alışverişlerde olunca hayli can sıkıyor. Başarılı çalışmalarınızın devamını dileriz…

Sayın Salih CANSEÇ, Müsteşarlık görevine resmi olarak atanıp kolları sıvamak için heyecanlı bir bekleyiş içinde olduğunuz söyleniyor. Gençlik, enerjiniz ve bürokrasi deneyiminiz nedeniyle vatan millet yararına yararlı çalışmalar yapacağınıza kuşkumuz yoktur. Bu arada bazı uzun boylu dostlarınız sürprize hazırlanıyormuş, hayırdır bilmediğimiz bir şeyler mi var yoksa!