Öncelikle şunu söyleyelim;

Hükümet ortakları birbirinden kopuk bir tablo ortaya koyuyor!

Adına uzlaşı hükümeti dediler ama…

Şimdi bakıldığında pamuk ipliğine bağlı olduğu görülüyor!

Ama onlar bunun tam tersini söylüyor…

Israrla hükümetin uzun ömürlü olduğunu vurguluyorlar!

Bizim de temennimiz odur…

Ha keşke sonuna kadar kalsalar!

Verdikleri sözleri yerine getirseler…

İntikam duyguları içermeden geçmişten bugüne kadar olan yolsuzlukları, hırsızlıkları deşifre etseler!

Ama bunları yaparken ekonomik konularda önemli tabi ki…

Halkın refah seviyesinin hızla düştüğü bir ülkede yaşıyoruz!

Geçmişi sorgula ama gelecek için de bir şeyler yap ki geçmiş hükümetlerden bir farkınız olsun…

Ama kopuk oldukları gün geçtikçe gün yüzüne çıkıyor işte…

Son olarak CAS bilmecesi!

Bilmece diyoruz çünkü içinden nasıl çıkacaklar biz de merakla bekleyeceğiz artık…

Serdar Denktaş çalışanların işten durdurulacağını, KTHY’de yapılan hataya düşülmeyeceğini söylüyor!

Onun hemen ardından Tufan Erhürman CAS’ın hisselerinin devlete devredileceğini ve dolayısıyla çalışanlara sahip çıkılacağını…

Biri Başbakan!

Diğeri Başbakan Yardımcısı hem de Maliye Bakanı!

Vatandaş kime inanacak, kime inanacak şaşıyor doğrusu…

Bu bile bize göre hükümette ciddi bir kriz yaratacak niteliktedir!

Onlar her ne kadar ‘hükümet devam edecek’ deseler de…

Bu arada kamuoyunda yapılan bir takım insafla bağdaşmayan yorumlara da değinmek gerek…

Bir kesim var, CAS’ın işten atılıp sokakta kalmaları için ciddi bir propaganda yapıyorlar!

Çalışmayana devlet sahip çıkmasın diye…

Neredeyse zil takıp oynayacaklar!

Sanki de CAS’ı batıranlar çalışanlarmış gibi…

Bunlara ancak insafınız korusun deriz biz, ister beğensinler iste beğenmesinler!

Bu toplum bu kadar mı insafsız, duygusuz ve sevgisiz bir toplum mu oldu yani…

Bu görüşe katılanlar şunu artık kabul etmek zorundadırlar;

KTHY’yi de CAS’ı batıran çalışanlar değil aksine yönetenler ve doğal olarak da siyasilerdir!

Bir zahmet onlardan da hesap soruveriniz eğer gücünüz kudretiniz buna yetiyorsa…

Üç kuruşa çalışan gariban işçilere mi geçiyor sadece dişiniz!

“Atlas Jet neden CAS’tan vazgeçti?”

“Gerçekten hayret içerisindeyim. Bayram öncesi Sn. Serdar Denktaş ayın 14’ ünde çalışanları ödeyeceğim deyip, ödemeyince yani CAS çalışanlarını açlığa mahkum ettikten sonra, yeni moda sosyal medya hesabından iki sayfalık açıklama yapmaktan çekinmiyor. Aynı Serdar Denktaş hızını alamıyor meclis kürsüsünden (kayıtlarda mevcuttur ) Savcılıktan görüş aldığını ve CAS’ın özel bir şirket olduğunu söylüyor. Daha da devam ediyor ve çalışanlara size arkamızı dönmeyeceğiz diyebilecek kadar ileri gidiyor.

Ben halkımıza anlatayım, fasıl 113 ‘e göre kurulan her şirket özel bir şirket olarak isimlendirilir. Tıpkı KTHY, ETİ ve CAS gibi. Ancak fasıl 113’e göre kurulmuş olan bu şirketler, Devletin birer kurumu olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz. 

Bir de, Sn. Serdar Denktaş CAS şirketinin müşterisi kalmadığını söylüyor. Ben de kendisine basın aracılığı ile sesleniyorum. CAS şirketinin niçin müşterisi kalmadı? Atlas Jet neden CAS’ tan vazgeçti? Çıksın halka açıklasın.”

(Buran ATAKAN)

“Tarih affetmeyecek…”

“Seçim sonuçlarını incelediğimiz zaman maalesef yine bazı acı gerçeklerle yüzleşmek zorunda kaldık. Kişisel siyasi beklentilerle yapılan küçük hesaplar ne yazıktır ki bu seçim de önümüzdeki en büyük sıkıntı oldu. Bu olumsuzlukları bu gün bizler yaşadık, yarın başka aday arkadaşlarımız yaşayacak. Dolayısı ile buna artık bir son vermenin zamanı gelmiştir. Gerçekten bu partiye gönül veren insanların emeklerinin çalınmasına artık asla izin vermeyeceğiz. Hepimize büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Bu oyunlara son vererek sadece ve sadece halkımız için ve ülkemiz için çalışmamız bu yönde uğraş vermemiz gerekmektedir. Şahsi menfaatler ve koltuklar gelip geçicidir. Kalıcı olan ülkemizdir. Herkesin bu bilinçle hareket etme zamanı şimdidir, tarih bu bilinçle hareket etmeyenleri asla affetmeyecektir…”

(Hasan SERTOĞLU)

Sadece Merak İşte?

1 kamyon şeftali ne oldu?

Birkaç gündür dikkatle takip ediyoruz…

Geçenler birileri kulağımıza fısıldamışta!

Türkiye’den ithal edilen 1 kamyon ithal şeftalide limit üstü kalıntı saptandığını…

İlgili birimlerden bu konuda şimdiye dek açıklama yapılmadı!

Bu şeftalilerin akıbeti nedir?

Geri gönderildi mi yoksa imha mı edildi?

Başka bir şey aklımıza getirmek istemiyoruz!

Derneklere bu kıyak niye?

Yeni Dernekler Yasası…

31 Aralık 2017 tarihinden itibaren yürürlüğe girecekti!

Doğru bir karardı çünkü ülkede bir tabela derneği enflasyonu yaşanıyor…

Ama bakanlık açıklama yaptı bu süreyi 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzattığını açıkladı!

İşte bunu anlayamadık…

Her önüne gelenin bir dernek çıkardığı ülke!

Bu iltimas niye bilen var mı?

Bir şişe su 7.5 TL olur mu?

Karpaz bölgesinde çok da lüks olmayan bir otel işletmesi…

Vatandaş gitmiş tatilini yapmış ardından şikayet;

1.5 litrelik su için kendilerinden 7.5 TL talep etmişler!

Belediye bölgede suyu tonunu 4 TL’den veriyor…

Ama bu işletme 1.5 litre için 7.5 TL istiyor!

İlgili belediye başkanını uyardık…

Takipteyiz, eğer fiyatlar insaf seviyesine çekilmezse işletmenin adını deşifre etmek zorunda kalacağız!

Meclis nerede?

Nereden Buldun Yasası nihayet Meclis’e gönderilmiş…

İyi de edilmiş!

Ama zamanlamaya bakar mısınız?

Tam da meclisin tatile girdi bir anda!

Kudret hoca yaz tatilinde meclisi toplayıp yasayı geçireceğini iddia ediyor…

Kendi inanıyor mu buna acaba?

MESAJ KUTUSU

Sayın Tufan ERHÜRMAN, CAS çalışanlarının akıbeti konusundaki açıklamanız çalışanları fazlasıyla mutlu etti ama hükümetin DP kanadı bu açıklamaya onlar kadar sevinmedi! Aksine perde gerisinde size eleştiri dolu bir mektup verileceği söyleniyor.

Sayın Faiz SUCUOĞLU, UBP Genel Başkan adaylığınızı dün biraz da üstü kapalı olarak açıklasınız da parti camiasında epey bir heyecan yarattı! Kurultay için seçim ekibinizi bile şimdiden kurduğunuz söyleniyor hayırlara vesile olsun artık…

Sayın Filiz BESİM, polis memuru için münhal ilanları verilmeye başlandı şimdi sıra hemşirelerde. Birçok çalışanınız artık yeni alınacak olanları dört gözle beklemeye başladı! Elinizi çabuk tutmanız bekleniyor!

Sayın Hasan TAÇOY, UBP’de bir takım seçim söylentilerinde hedef tahtası haline getirildiniz. Belli ki kavga uzun bir süre daha devam edecek. Artık sessizliğiniz bozup kamuoyuna bir açıklama yapmanız bekleniyor zira yakında tek suçlu siz ilan edileceksiniz!

Sayın Sami ÖZUSLU, Yeni Düzen’de kaleme aldığınız ‘yol’ başlıklı köşe yazınız fazlasıyla manidar bulundu ve böylelikle çeşitli yorumlara da neden oldu! Yanlış anlaşılmalara yol açmamak için daha detaylı bir yazı bekleniyor!

Sayın Sermed EMİN, UBP’de başlayan istifa zincirine sizinde katılmanız özellikle de Mesarya ve çevresinde ciddi bir hareketlilik yarattı diye duyduk. Bu arada istifa gerekçelerinizi daha detaylı açıklamayı düşünüyor musunuz?

Sayın Cemal BULUTOĞLULARI, yerel seçimlerle ilgili bir takım yorumlar ve söylentiler üzerine artık size de bir cevap hakkı doğmuş oldu. Zira seçim komitesi başkanı olarak size de bir takım suçlamalar yapılmaya başlandı bilesiniz!

Sayın Rauf DENKTAŞ, yakın bir zamanda çok ciddi bir medya örgütü kurmak için kolları sıvadığınız hatta bazı önemli kalemlere de teklifler yaptığınız konuşuluyor. Siyasiler bu işe girmeli mi tartılır ama madem ki kafaya koydunuz hayırlı uğurlu olsun artık!

Sayın Bülent DİZDARLI, Çetinkaya’ya başkanlıkta talep olmayınca Divan Başkanı olarak bu işin de size kalacağı yorumları yapılıyor. Artık emekliliğe de az bir süre kala neden olmasın ki? Elinizi artık yüreğinizin üstüne koyup son kararı siz vereceksiniz!

Sayın Dursun OĞUZ, UBP’de parti disiplini kalmadığı gibi örgüt başkanı istifaları da beraberinde gelince birilerinin bu işlere el atması gerekiyor. Genel Sekreter olarak en büyük sorumluluk sizde Allah sabırlar versin…

Sayın Serpil ÇAĞAŞAN, çok muhterem ağabeyinizin vefatını üzüntü ile öğrendik. Merhuma Tanrı’dan rahmet size ve tüm aileye sabırlar ve başsağlığı dileriz. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler versin inşallah…

Sayın Kemal Deniz DANA, diyet ve rejim konularında çok başarılı olamayınca mide küçültme modasına sizin de uyarak yurt dışına gittiğinizi duyduk. Sırada kurultay savaşı var fazla gecikmeden dönersiniz değil mi?

Sayın Özer KANLI, yerel seçimler bittikten sonra hiç gecikmeden parti içi muhalefete başladığınız gözlerden kaçmıyor. Hele de bir kurultay öncesi işaret edeceğiniz adaylar çok önemli bakalım ibre kimden yana olacak?

Sayın Süleyman MANAVOĞLU, teşkilata alınacak 80 memurdan sonra sorunların kısmen çözüleceği ama sayının yeterli olmadığı iddiaları yapılmaya başlandı! Zira bu sayıdan daha fazla çalışan emekliye ayrılmış değil mi?

Sayın Mert TAŞKIN, pek muhterem validenizin vefatını üzüntü ile öğrendik. Merhumeye Tanrı’dan rahmet size ve tüm aileye sabırlar dileriz.Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler nasip etsin artık…

Sayın Mustafa AKTUĞ, Lapta’da seçim zaferi ilan ettikten sonra ilk icraat olarak tüm hesapları Sayıştay’ın denetimine sunduğunuz ve sonuçların da merakla beklenildiği konuşuluyor. Eski borçlar sizi ilk aylarda epey zorlayabilir sabırlar dileriz…