Shell Shock , savaşın en şiddetli anallarında askerlerin yaşamış olduğu savaş stresi tepkisi olarak adlandırılan psikolojik bir problemdir. 1. Dünya Savaşı sırasında görülmüş gerçekten korkunç belirtilere sahip bu stres patlamasını yaşayan askerlerin önemli sayıdakilerini, kendi birlik komutanları korkak olarak adlandırıp kurşuna dizdirerek idam etmiş, askeri revirler bu vakalarla dolmuştu.
                  
                     Ta ki britanyalı psikolog Charlie Samuel Myers tarafından incelenerek Shell Shoch adı ile tıp dünyasına duyurulana dek. Bu vakalar en yoğun, yani binlerce top mermisi yağmuruna maruz kalan birlikler içinden çıkıyordu. Korku dolu tedirginlik, korkunç ses ve çığlıklar arasında süren bu savaş arenalarının, ölümün tenlerine dokunarak geçtiği askerlerin korkunç kaygı nöbetleri. 
                     
                     Sevgili okur, bu kısaltılmış örneği vermemdeki sebep, korku ile donanmış kaygının, insan üzerindeki etkisini anlayabilmendir. Ülkemizin içinde bulunduğu durum bu savaş ortamlarından çok da farklı değildir; geçim kaygısı, sağlık kaygısı, eğitim kaygısı vs, ne varsa yaşam hakkı olan kaygılarımıza dönüşmüş durumda. Gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin halkların değil sermayenin menfaatleri ve kendilerinin koltuk kaygısıyla, eğtimden, sağlıktan, sanattan yani halktan bir haber tamamen kaosu arzulayan sistemin bağımlılığı ile almış olduğu kararlar, dayatılmış olana kabul ve minnet duyarak, sıfır muhalefetle ilerleyip bizi kitlesel bunalıma ve de mental yok oluşa sürüklediler. 

                     Bu buhrandan kurtulmanın yolu vardır. Önümüzde bir genel seçim var, saadet zincirine bağlanmış düşüncelerinizden sıyrılıp, gerçekten size dönük siyasetini anlatan tek başınalığı değil halkın adalet, sağlık, eğitim, sanat yani yaşamsal ve hakkınız olanı size vermeye aday insanlara yoğunlaşmanız önemli oranda muhalefeti güçlendirecek ve sizinle birlikte bu düzenle mücadele edecektir. 
                  
                     Dinleyin size özel sektörde sendikasız çalıştırılmaya son diyen, servet vergisi gelsin diyen, nereden buldun yasası diyen, sağlıkta eşitlik, eğitimde eşitlik ve insani haklarına çağrı yapıp bu yolda aday olanları dinleyin ve isteyin….