Artık geri sayım başladı…

20 günlük süre de göz açıp kapatıncaya kadar gelip geçecek!

Sonra hükümet kurma çalışmaları yapılacak…

Partiler arasında görüşmeler, pazarlıklar filan gibi!

Çünkü bu kez hedef iktidar içindeki güce sahip olma mücadelesine dönüşecek…

Tabi ki seçim olup da icraat olmayan sanırız tek ülkeyiz!

Seçim yasakları neredeyse tüm icraatların durmasına neden oluyor bizde…

Bunun tek nedeni de siyasete güven duyulmamasından kaynaklanıyor!

Partizanlık ve popülizm hastasıyız ya…

Koy seçim yasağını kimsenin işi yürümesin!

Bir muhasebe şirketi bu konudaki sitemini gönderdi bize, yayınlamamız için…

İşte mağduriyetlerini anlatan o şikayet mektubu:

“Levent bey merhaba, basın gücünüzü bildiğim için ülkemizdeki ciddi bir sorun hakkında sizi bilgilendirmek istedim.

Mutlaka biliyorsunuzdur bakanlar kurulu en son 11 Kasım’da toplandı, şu an bakanlar kurulu onayı bekleyen en az 50 tane şirket kuruluşu var.

Maalesef yasamıza göre Serbest Liman Şirketleri ve Yabancı Şirket tescilleri bakanlar kurulu onayı istiyor.

Seçim yasakları gelmeden önce bakanları pizza ziyaret edip rica ettim bu konuda çok ciddi mağdur olan yabancı yatırımcılar var diye.

Kimsenin tabi ki umurunda değil ama biz muhasipler bu konuda çok ciddi bir sorun yaşıyoruz.

Dünyada en geç 2-3 günde liman şirketleri tescil oluyorken biz 2 ayda kuramaz olduk. Gerçekten Türk, Azeri, İngiliz, Rus şirket kurmak isteyen yabancı yatırımcılar var.

Hatta isteyen değil şirket kuruluşu için tüm masrafları ödeyip bekleyen. Ayrıca Serbest Liman Şirketlerinde insanlar hisse devri yapacak o da bakanlar kurulu onayı istiyor.

Şaka gibi çok ciddi bir mağduriyet var ve insanlar doğal olarak biz muhasiplerin üzerine geliyor.”

Avcı’dan ‘112’ açıklaması…

“Sayın Levent Özadam
112 ile ilgili yetki karmaşası yazınızla ilgili 112 ağının kurucusu olarak görüşümü aktarmam gerekti.
Tüm Sağlık Bakanlığı 112 ambulansları 112 komuta merkezine bağlı çalışmaları ve 112 komuta merkezinden verilen talimatla hareket etmeleri esastır.
Hayat kurtarmada esas nokta budur!
112 komuta merkezi ada çapında tüm acil vakaların ilk bildirildiği yerdir ve 3 dakika içinde ambulanslar hareket eder
Başkekimliklerin veya başka bir amirlerin tek başlarına ambulanslara talimat vererek karışıklık yaratmaları esas tehlikelere be acil hizmetlerin aksamasına neden olur.
Zaten Başkekimlik doğrudan 112 komuta merkezini arasaydı sorun çözülürdü. Amaç sorun yaratmak değil, sorun çözmek olmalıydı…”


Saygılarımla
Doç. Dr. Mehmet Zeki Avcı

“Polis sıkıysa evden alsın beni…”

Bir meslektaşımız gönderdi fotoğrafı…

Tehlikeli sürüş yapan bir sürücüyü uyarma ihtiyacı hissetmiş!

O da şöyle cevap vermiş;

“Polis gelsin sıkıysa evden alsın beni…”

Sıkı mı değil mi hep birlikte göreceğiz!

Sadece merak işte?

Çakıcı gaza mı geldi?

Ha keşke olsa…

TKP-YG Genel Başkanı Mehmet Çakıcı’nın ayda 500 TL taksitlerle ev sahibi olunması meselesi!

Çakıcı iktidar olununca bu projesini açıkladı ama genelde itibar görmedi…

Çünkü mantığa ters geldi!

Halen ev kiralarının bile bin 500 TL’nin altında olmadığı bir ülkede aylık 500 TL ödeyerek ev sahibi olunması inandırıcı olmadı…

Proje kimin?

KKTC’deki en kötü hastalık…

Şimdi sosyal konut projesinde yaşanıyor!

Hemen herkesin seçim manifestosunda var…

Hatta sen-ben kavgası yapılmaya başladı!

Önce ben söyledim sonra sen ebenden çaldın gibi…

Doğrudur ev fiyatlarının tavan yaptığı bir ülkede artık yeniden sosyal konut projeleri uygulanmalıdır ama!

Sen-ben kavgası ile değil…

8 Bin TL’ye cep telefonu!

Bilmem ne özellikleri var…

Gazetelerde tam sayfa reklamlarla tanıtılıyor!

Tam 4 asgari ücret bedelinde…

8 Bin TL’ye telefon sahibi olmak nasıl bir duygu bilemeyiz ama eğer bu kadar pahalı bir telefon 10 yaşındaki bir çocuğa alınıyorsa işte burada bir terslik var demektir!

Çocuğunuza bu kötülüğü yapanlar, aslında onları cezalandırıyorsunuz, farkında mısınız?

Doğrusu buydu?

Meclis nihayet tatile girdi…

Seçimlere kadar artık toplanmayacak!

İlk kez belki de doğru bir şey yaptılar…

Seçim yasakları nedeniyle ülke tamamen felçli hale dönerken Meclis oturumlarının devam etmesi zaten abesle iştigaldi!

Kim akıl etiyle akıllarıyla bin yaşasınlar…


MESAJ KUTUSU

Sayın Ersan SANER, dün bazı medya mensubu arkadaşları aradı aylardır sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının yapılmadığını şikayet etti! Bu konuda tüm medya kuruluşlarında bir tarama yapmanız ve yatırım yapmayanları ortaya çıkarmanız ve baskı yapmanız isteniyor, bizden iletmesi!

Sayın Tahsin ERTUĞRULOĞLU, dün bütün Galatasaraylı dostlarınıza üzüntüleriniz bildiren taziye mesajları göndermişsiniz! Ancak bunu bir de yarını olduğunu düşünmek gerek değil mi? Hele de seçim öncesinde yanlış bir stratejiydi bizce…

Sayın Mehmet Ali TALAT, dünkü söyleşiden sonra artık kamuoyu sizi yeniden CTP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak konuşmaya başladı! İkinci bir defa denemek ne kadar doğru olur bilemeyiz ama galiba canınız fazlasıyla sıkılmaya başladı desenize!

Sayın İzlem GÜRÇAĞ, dünkü manifesto açıklamasında katılımcılar arasında en şık ve zarif aday olarak konuşulduğunuzu biliyor muydunuz? Artık siyasette iyice piştiğiniz gözleniyor bakalım bu seçimlere nasıl yansıyacak?

Sayın Derviş EROĞLU, sizin adaylar genelde karmaya oynarken onları mühre döndürmek için yaptığınız gayretler gözlerden kaçmıyormuş. Sizden öğrenecekleri çok şey var ama umarız seçilme uğruna bireysellikten artık vazgeçerler…

Sayın Tufan ERHÜRMAN, tüm anketlerde ikinci sırada çıktınız ama artık farkın da iyice kapandığı konuşuluyor. Şu anda disiplinli çalışan neredeyse tek partisiniz bu da seçim sonuçlarına yansıyacak gibi görülüyor…

Sayın Ali BAŞMAN, Beşiktaşlılar gecesinde imzalı formaya 3 Bin TL ödeyerek formaya sahip olmuşsunuz. Bu arada milletvekili adayları da fazlasıyla cimrilik yaptı diyorlar. Ne yapsınlar seçim demek bir çoğu için banka borcu anlamına geldi…

Sayın Zorlu TÖRE, Lefkoşa’da kazanacak adaylar arasında en merak edileni şu anda sizsiniz. Siyasetteki dik duruşunuz sizi şanlı olarak gösterirken siz yine de özellikle gençlere dikkat edin deriz. Zira yere bakıp da yürek yakanlar bir hayli fazla gibi geldi bize…

Sayın Ali KİŞMİR, sizin karma listesi o kadar ün salmış ki rağbet her geçen gün artıyor diye duyduk. Bu arada üzerine tıklamadığınız adaylar da sıraya girmiş randevu talep etmeye başlamış diye duyduk. Allah sabırlar versin artık…

Sayın Emete GÖZÜGÜZELLİ, seçimlere yönelik hazırlattığınız video gösterisi milliyetçi kesimi epey mutu ederken bir başka kesimin de tepkisine neden oluyormuş. Hoş sizin hedef kitleniz da zaten gün gibi ortada değil mi?

Sayın Kudret ÖZERSAY, Toparlanıyoruz Hareketi ile halen organik bir bağınızın olup olmadığı merak konusu olmuş bu konuda sayısız mesajlarınız geliyor. Hatta bazıları diğer yüzünüz olarak algılamaya ve yorum yapmaya başladı haberiniz olsun istedik…

Sayın Kemal Deniz DANA, haksız yere sürgün yiyen ambülans şoförü konusunda hala bir olumlu gelişme olmadığı yönünde sitem mesajları alıyoruz.Konuya hassasiyet gösterip hakkı olana hakkını vermeniz bekleniyor…

Sayın Turgut CEYDA, biz sizi seçimlerde en fazla konuşacak ve ekranları titretecek aday olarak tahmin etmiştik ama yanıldık mı dersiniz acaba? Bilirsiniz siyasette fazla yumuşaklık da olumsuz sonuçlar doğurabilir, biraz hareket etmekte yarar görüyoruz…

Sayın Turgay HİLMİ, sosyal medyadaki sert paylaşımlarınız ve eleştirileriniz gözlerden kaçmıyor. Eğer aday olsaydınız bu kadar hareket edemeyecektiniz değil mi? Keyfini çıkarın deriz, bundan böyle artık sadece adaylar düşünsün!

Sayın Özdemir TOKEL, dünkü UBP etkinliğinde hayli tedirgin ve yorgun olduğunuz gözlemlenmiş. Bu işlerin profesyonel işletmesi olarak umarız bir sıkıntı yoktur. Varsa da inceldiği yerden kopsun deriz, iki günlük dünyada değer mi hiç?

Sayın Hakan FELLAHOĞLU, adaylık seçimlerinde listeye girememenize rağmen rütbesiz er gibi parti çalışmalarına katılmanız partili arkadaşlarınız tarafından memnuiyetle karşılanıyor. Gerçek parti olmak böyle bir şey olsa gerek değil mi?