Dün akşam Lefkoşa Çağlayanda bir açık hava toplantısı gerçekleştiren YDP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Erhan Arıklı; “42 yıl önce bir Türk tezi olarak ortaya atılan Federasyon tezi, zamanla bir taviz mekanizmasına dönüşmüş, en son Grant Montana’da Akıncı’nın verdiği tavizlerle Kıbrıs Türküne mezar haline getirilmiştir. Türkiye’nin garantisinin sulandırıldığı, Türk askerinin çekildiği, siyasi eşitlik ve egemenliğin ortadan kalktığı bir federasyon modeli Kıbrıs Türküne mezardır. Mezar kazıcılarına oy vermeyin. KKTC’yi yaşatacak ve yüceltecek olanlara bir şans verin” dedi.

Açık hava toplantısında konuşan Genel Sekreter Bertan Zaroğlu ise yaptığı konuşmada, YDP’ninyükselişinin 11 Ekimde tescil edileceğini söyleyerek; “Sahte anketler şu kalabalığı görmüyorlar. Basın yayın 10-15 kişilik toplantıları büyütüp haber yaparken YDP’nin yüzlerce kişi ile yaptığı toplantıları es geçiyorlar. Bunlara en güzel cevabı 11 Ekimde sizler vereceksiniz” dedi.

YDP Seçim Komite Başkanı Turan Büyükyılmaz ise yaptığı konuşmada 750 kişilik bir ordu ile sahada olduklarını söyleyerek; “Biz gönüllüler ordusuyuz. Cuma günü saat 12’de her ilçeden 100’er kişi olmak üzere toplam 600 kişi Lefkoşa’da Girne Kapısında toplanacak ve oradan hep birlikte YSK’ya yürüyeceğiz. Adayımızı yalnız bırakmayacağız. Biz bu seçimlerde tarih yazacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim