Bitmeyen seçim analiz süreçlerindeyiz, gazeteci, yazar, Ayşe aba, Hüseyin dayı, kahveler, restoranlar herkes analiz yapıyor. Artık seçim bitti hükümeti kim kuracak belli, tabi önce bakanlık kavgalarını aşmaları şart, birileri küsecek, birileri parti verip kutlama yapacak ve ilk hararet oturduktan sonra, halka icraatsız, sermayeye icraatlar dönemi başlayacak.
* * *
Artık tüm bunların ezber olduğunu sanırım az çok öğrendiniz. Şimdi halklar olarak bu analizleri bir tarafa bırakıp, sorunlarımıza odaklanarak bişeyler yapıp, bir yol haritası çizme zamanımız geldi. Yaşamsal haklarımızı talep ederek ve bunu o meclis duvarlarının içerisine geçirecek bir gürlükle, sesimizi yükseltip onlara duyurmamız ve hatta duyduklarından emin olana dek devam etmemiz gerekmekte.
* * *
En önemli talepler de kamusal kaliteli sağlık hakımızı almalıyız, kaliteli kamusal tam gün eğitim haklarımızı almalıyız, kadın hakları çerçevesinde her bölgeye sığınma evi talep edip, kadın ve çocuk haklarınını hem fiziken hem manevi şekilde koruma altına almalıyız. Askeri ücretin en düşün kamu maaşına endeksleyip, özel sektörde sendikalaşmayı talep etmeliyiz. Ekolojimizi mahveden tüm organizasyonlar derhal durdurulmalı ve doğamızı koruma altına almalıyız.
* * *
Emekçinin cebinde gireni geri alamalarının yolunu kesip, daha kaliteli yaşam hakkı için ulaşım bedellerini düşürebilmek adına, kamusal ulaşımı talep etmeliyiz, özelleştirilip sermayedara peşkeş çekilen yakıt dağıtımını hemen kamulaştırmalıyız. Enerji için derhal gerekli çalışmalar yapılıp, ileriye dönük politikalar ve alt yapı çalışmalarıya mühendislik bilimine danışılarak, temiz, sürdürülebilir enerji için ısrarla talepkar olmalıyız. Aksa’nın sözleşmesinin hemen iptal edilip, kamunun sırtına yapışan bu keneden de kurtulmalıyız.
* * *
Polis teşkilatının hemen siville bağlanıp, orada da polis emekçisinin haklarını en iyi şekilde savunup talep edecek sendikalaşma başlatılmalıdır. Tüm bu taleplerin kaynak yetersizliğinden bahsedebilirler, önce peşkeş çekilen muafiyetleri geri almalı, bu ülkenin zenginliklerinden faydalanıp mevduatlarını durmadan şişiren ultra zenginlerden, servet vergisi alınmalı. Kamunun daraltılmasından derhal vazgeçip genişleterek kamuya yani halklara hizmeti artırmalı.
* * *
Ve en önemlisi, gerekli plan program yapıp kooperatiflerin aktifleştirerek üretime güç ve destek sağlanmalı, bu arada kooperatif merkez bankasının yönetiminide, diğer kooperatifler belirlemeli.
* * *
Sevgili okur; bu talepler en temel insan haklarını, yaşam haklarını almanın başlangıcı olacaktır, içeride hat safalara ulaşan sosyal, ekonomik buhranı refaha ulaştırıp, doğru bir yol haritasını çıkartmanın yolu seçilenden talepkar olmaktır. İçerideki sorunları çözersek dışarıda daha güçlü ve emin adımlarla ilerler ve daha dinamik fikirler üretebiliriz.
* * *
Sevgili okur; oyunuz çok değerlidir sizin temsiliyetinize onay verdikleriniz size hizmet etmekle mükelleftir, eğer ki amaç bu doğrultudan başka bir yöne kaydığını yaşar ve anlarsanız, hemen gerekeni yapıp hesabını sormalısınız. Bunca yıldır işte bu yapılmadığından her gelen bizi bizden ayırarak kendi çıkar ve istekleri doğrultusunda bizi yok saymıştır. Bize yaşanabilir bir ülke borçlular eğer biz bugün bunu alamazsak, biz de çocuklarımıza bu borcu ödeyemeyiz.

Behiç Anibal…..