KKTC ‘deki tüm partiler Cumhurbaşkanlığı seçimi için adaylarını belli etmiş durumda.

Sağ görüşe mensup her partide Cumhurbaşkanlığı seçimi için kendi adayını çıkardı.Bugün itibari ile 4 Aday var.

Ve bunun Türkçe meali sağ kendi içinde paramparça demek.

Böylesi bir konuda ;Yani müşterek menfaatlerin ortak olması gereken yerde bile sağ görüşün darmadağın olmasının altında yatan birçok sebep sayabilirsiniz .

Ama kanımca en önemli sebep kişisel hesaplaşma ,ego ve siyasetin bildiğimiz çirkin yüzü riyaset.

Sağın bu darmadağın hali ortada olunca haliyle bir abinin telkinine ihtiyaç oluyor.

Keşke böyle telkinlere ihtiyaç olmadan aklı selim galip gelse diyeceğim ama Kıbrıs Türkü vatan millet için bile birlik ve beraberlik ruhunu bireysel menfaatlere çoktan terk etmiş durumda.

Yoksa çoktan eğer sağ ideolojinin menfaatleri düşünülseydi tüm kesimlerin üzerinde mutabık kaldığı bir ortak aday bulunup halkın önüne çıkarılırdı diye düşünüyorum.

İllede mevcut siyasetin içinden birinin olması gibi bir şart yok halbuki ,aksine şu an aktif siyasette olmayan birikimli biri bu iş için biçilmiş kaftan olurdu.

Örnekleri var.

Anavatan Türkiye Cumhuriyeti milli birlik ve beraberliği tesis etmesi gereken zamanlarda bu makama siyaset dışından kişileri getirip koymakta beis görmemiş.Aksine ülkenin zor ve sıkıntılı dönemlerinde siyaset dışından kişilerin bu makama daha çok faydası olacağına karar vermiş ve öylede yapmış.

Bu anlamda Ahmet Necdet Sezer bu makamda iz bırakan önemli bir şahsiyet.

Bizdede siyasetin dışında donanımlı saygın kişilikler yok mu.

Ergün Olgun bunlardan biri bence.

Kendisi ile tanışıklığımız yok fakat konu Kıbrıs ve görüşmecilik olunca aklıma gelen ilk isimlerden.

Kurucu Cumhurbaşkanı ile 12 yıl birlikte görev yapan biri. Milli davaya vakıf .Kıbrıs sorunu konusundada tecrübeli. 1998- 2004 yılları arasında Doğu Akdeniz ve Yakın Doğu Üniversitelerinde Uluslararası Müzakereler konusunda öğretim görevlisi olarak çalışan 1998 Ocak ayından 17 Nisan 2005 ‘e kadar KKTC Cumhurbaşkanlığı Müsteşarlığı görevini yürüten ve aynı zamanda 2004 BM Annan Planı Müzakerelerinde Kıbrıs Türk Müzakere Heyeti Üyeliği ile Kıbrıs Türk Teknik Komiteleri'nin Koordinatörlüğü'nü yapan bir şahsiyet.

Ülkemize bugünlerde siyasetin o çatışma ortamından uzak toplumsal birlik ve beraberliği sağlayacak birileri lazım denirse sağın üzerinde uzlaşılabileceği bir aday olduğunu düşünüyorum.

Tabii Ergün Olgun tamda emekliliğin tadını çıkarırken böyle bir teklifide kabul edermi bilmem.Ama konu milli bir mesele olunca onunda bunu elinin tersi ile iteceğini sanmam.

Benimkisi sadece bir düşünce.Örnekler çoğaltılamaz mı.Tabii ki çoğaltılabilir.

Kıbrıs Türk halkı içerisinde bu görevi yürütebilecek siyaset dışı birçok aday mevcut.

Bu konuda adım atması gerekenler ise mecliste.

Bakalım göreceğiz sağın bekası mı riyaset sevdasımı üstün gelecek.