Yunanistan Savunma Bakanı Dimitris Avramopulos, Kıbrıs sorununun çözümü yönünde iki toplum arasında yürütülen görüşmelerin "karmaşık ve zor" olduğunu söyledi.

Atina'yı ziyaret eden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis, Avramopulos ile bir araya geldi.

Görüşmeden sonra düzenlenen basın toplantısında Avramopulos, Yunanistan'ın Rum kesiminin güvenliğine, bağımsızlığına ve toprak egemenliğine teminat verdiğini belirterek, Kıbrıs meselesinin BM kararları çerçevesinde iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyon olarak tek devlet, tek egemenlik, tek uluslararası kimlik ve siyasi eşitlik içeren bir çözüm temelinde olması gerektiğini söyledi.

Kıbrıs'ta sorunun çözümü yönünde iki toplum arasında yürütülen görüşmelerin karmaşık ve zor olduğunu söyleyen Avramopulos, çözümün AB müktesebatıyla da tam uyum içinde olması gerektiğini ifade etti. Avramopulos, Türkiye'nin irade göstererek kapsamlı bir çözüm yönünde müzakereleri kolaylaştırılması çağrısında bulunarak, bunun gerek tüm Kıbrıslıların gerekse tüm Doğu Akdeniz bölgesinin barış ve güvenliğinin yararına olacağını savundu.

GKRY Savunma Bakanı Fokaidis ise Rum tarafının görüşmelere samimiyet ve kararlılıkla katıldığını söyledi. Fokaidis, Rum yönetiminin aynı zamanda uluslararası hukuk çerçevesinde egemenlik haklarını da güvence altına almak için aynı şekilde kararlı olduğunu söyledi. 
Editör: TE Bilisim