Kıbrıslı Rumların, Annan Planı’na ilişkin referandumun yapılmasının, 10 yıl ardından, Annan Planı’na ret oyu vermelerini doğru buldukları belirtildi.

Fileleftheros gazetesi Annan Planı referandumu ve Kıbrıs sorununa ilişkin soruların yer aldığı kısa bir anket yayımladı.

Anketin, ayrıntılarının internet sayfasında yer aldığını yazan gazete ankete katılan Kıbrıslı Rumların yüzde 60’nın, Annan Planı’nın ret edilmesini doğru bulduğu, yüzde 40’nın ise Annan Planı’nın maalesef ret edildiği şeklinde görüş ortaya koyduğunu belirtti.

Habere göre Kıbrıs sorununun bugün iyi veyahut kötü bir durumda olup olmadığı sorusuna karşılık ise ankete katılanların, yüzde 40’ı Kıbrıs sorununun hemen hemen aynı durumda, yüzde 36’si kötü durumda, yüzde 24’ü ise iyi durumda olduğunu dile getirdi.

Ankete temelinde, her üç Kıbrıslı Rum’dan birinin, en iyi çözüm olarak, ya iki ayrı devlet (yüzde 19), ya mevcut statükonun korunmasını (yüzde 16) tercih ederek Kıbrıslı Türklerle birlikte yaşamak istemediğini yazan gazete, Kıbrıslı Rumların yüzde 57’sinin ise iki kesimli, iki toplumlu federal çözüme destek verdiğini, çok az sayıda Kıbrıslı Rum’un- yüzde 8’nin- ise konfederatif çözümü tercih ettiğini belirtti. 
Editör: TE Bilisim