Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun Rum Yönetimi yeni Başkanı Nikos Anastasiadis’e gönderdiği, dağıtımını da BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a yaptığı mektubun içeriği bugünkü Rum gazetelerinde yer buldu. Okurlarına mektubun içeriğini aktaran gazeteler “Eroğlu çok acele ediyor” yorumunu yaptı.

Politis detaylarını “Eroğlu Çok Aceleci... Nikos Anastasiadis’e Mektubunun İçeriği” başlıklı altında işlediği mektubu; Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun Anastasiadis’le, yeni ve öncekinden farklı müzakere prosedürü konusunda acilen anlaşmak istediği şeklinde özetledi.

Gazete BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer’ın hem Cumhurbaşkanı Eroğlu, hem de Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis’le görüşmek için önümüzdeki pazartesi günü Ada’da olmayı planladığını haberine ekledi.

Fileleftheros “En Kısa Zamanda Görüşme İstiyor... Eroğlu’ndan Başkan Anastasiadis’e Kıbrıs Sorunuyla İlgili mektup... Hristofyas’a Eleştirilerde Bulundu” başlığıyla aktardı.

Rum Yönetimi Başkanı’nın Cumhurbaşkanı’nın mektubuna cevap vermesinin beklendiğini belirten gazete şunları yazdı: “Türklerin, ekonomi ve yönetimle aşması gereken sorunlardan dolayı Başkan Anastasiadis’in içerisinde olduğu zorlukların bilinciyle Kıbrıs sorununda baskı yapmaya çalıştıkları açıkça ortadadır. Gazetemizin daha önce de yazdığı gibi BM Kıbrıs sorununda ciddi inisiyatifleri Eylül ayına planlıyor.” 

Editör: TE Bilisim