Rum Bakanlar Kurulu, Güney Kıbrıs’ta mevduatların traşlanmasının öngören Eurogroup’un yardım paketi gündemiyle bu sabah saat 09.30’da toplanıyor.

Rum haber kaynaklarına göre, Rum Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantıda, Eurogroup ile Güney Kıbrıs arasında imzalanan memorandumun ileri götürülmesi için gereken yasal düzenleme üzerinde çalışması ve bunu onaylaması bekleniyor.

Rum Meclisi Ekonomi Komitesi de aynı saatlede toplanıyor. Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Bakanlar Kurulu toplantısının akabinde, Meclis’teki milletvekilleriyle görüşecek.

Memorandumun onaylanıp onaylanmayacağı konusundaki nihai görüşü belirtecek Rum Meclisi ise, saat 16:00’da toplanacak. Bu toplantıdan önce de, saat 15:15’te siyasi parti liderleri ve temsilcileri görüşme yapacak.

Meclis toplantısında, AKEL, KS EDEK ve Ekologlar ve Çevreciler Hareketi’nin memorandumun aleyhinde oy vermesi, DİSİ’nin de onaylaması beklenirken, DİKO ve EURO. KO’nun da, memorandumun lehinde oy vermek için bazı ön koşullar sunması bekleniyor. 
Editör: TE Bilisim