Rum tarafının; 30 Eylül 2012 tarihinde bir kovalamaca sırasında KKTC’ye geçerek tutuklanan polislerin, KKTC makamlarınca el konulan araç ve teçhizatlarının teslim edilmesini beklediği bildirildi. 

Fileleftheros gazetesi “Türklerden Devriye Aracını Bekliyorlar... BM Aracılığıyla Çeşitli Taraflardan Protestolar” başlıklarıyla verdiği haberinde, KKTC makamlarının, polis devriye aracı, motosiklet, iki telsiz ve iki silahı geri verme ihtimalinin bulunduğuna dair belirtiler gösterdiğini ileri sürdü.

Edindiği bilgilere göre çeşitli tarafların ve bilhassa güvenlik konularıyla ilgilenen Teknik Komite’nin yaptığı protestolarda zemin bulunduğunun görüldüğünü savunan gazete, Teknik Komite’nin BM nezdinde son çabalarında, KKTC makamlarının rıza gösterebileceği ve geçen Eylül ayından bu yana tuttuğu emareleri geri verebileceği yönünde bazı teyitlerin verilmiş olduğunu görüldüğünü öne sürdü.

BİR EVDEN G3 VE PARA ÇALINDI

Gazete bir başka haberinde, Lefkoşa Rum kesimindeki bir evden, Rum Milli Muhafız Ordusu’na zimmetli G3 silahı ve bin 800 Euro’nun çalındığını yazdı.

STADYUMLARDA PATLAYICI DEDEKTÖRÜ

Öte yandan Simerini gazetesi, Rum polisinin, spor müsabakalarının yapıldığı stadyumlara maytap ve bezer patlayıcı maddelerin götürülmesini önleme amacıyla artık patlayıcı madde tespit eden detektör kullanacağını yazdı.

Editör: TE Bilisim