Lefkoşa Rum Kesimi’nde dün akşam, Aleksis Mavromihalis adlı Rum’un evine RPG’li (roketatar) saldırı gerçekleştirildiği ve saldırıda, bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Politis gazetesi, saat 20.00 sularında kimliği belirsiz şahıslar tarafından gerçekleştirilen saldırıda, evi koruyan güvenlik görevlisinin hayatını kaybettiğini; saldırı esnasında evde olan Mavromihalis’in ise herhangi bir yara almadığını yazdı.

Haberde, Mavromihalis’in geçmişte de birçok kez polislik olduğu, ancak herhangi bir ceza almadığı belirtildi.

Gazete, Mavromihalis’in evinin, Fransa’nın Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi’ne ait ikametgaha çok yakın olduğu bilgisini de verdi.

“KIBRIS BANKASI” CEO’SUNUN EŞİNİN KULLANDIĞI, BANKAYA AİT ARAÇ KUNDAKLANDI

Gazete, bir diğer haberinde ise, “Kıbrıs Bankası” CEO’su John Hourigan’ın eşinin kullandığı, bankaya ait aracın dün sabah karşı, kimliği belirsiz kişilerce kundaklandığını bildirdi.

Haberde, kundaklanan aracın tamamen yandığı belirtilirken, kapalı devre kamera sistemi kayıtlarının incelendiği ve kundaklamayı yapanların, maskeli iki kişi olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Gazete, Hourigan’ın yurtdışında bulunduğu bilgisini de verirken, saldırının hedefinin direkt olarak Hourigan’ın şahsına değil, “Kıbrıs Bankası”na olduğunun düşünüldüğünü yazdı.
Editör: TE Bilisim