Politis gazetesinin haberine göre Kliridis, komitenin bu meseleyi doğru bir şekilde ele almadığı tespitinde bulunurken, Hristofyas’ın komite karşısında sergilediği tutumun, Başsavcılık makamı tarafından değil, komitenin kendisi tarafından, yasanın komiteye verdiği yetki çerçevesinde irdelenmesi gerektiği yönünde görüş belirtti.

Kliridis, Hristofyas’ın komite karşısında böyle bir tavır sergilememesi gerektiğini, ancak komitenin tavrının da eleştiri konusu olduğunu söyledi.

PARTİLERDEN ARAŞTIRMA KOMİTESİNİN RAPORUNA TEPKİ

Öte yandan Simerini gazetesi de, araştırma komitesi üyesi İliana Nikolau’nun ek sonuç raporu yayımladığını ve bu rapora, partilerden ve komitenin uzmanlarından olan Stavros Zenios’tan tepki geldiğini yazdı.

Nikolau’nun sonuç raporunda, ekonominin bu hale gelmesinde bankalara da sorumluluk yüklediğini belirten gazete, başta AKEL olmak üzere DİKO ve KS EDEK’in, araştırma komitesinin vardığı sonucu “trajikomik” olarak nitelendirdiklerini ve hayal kırıklığına uğradıklarını belirttiklerini aktardı.

Zenios ise, Nikolau’nun raporuyla ilgili “ekonomik kriz trajedisinden araştırma komitesi komedisine geçtikleri” yorumunda bulundu.

Habere göre Nikolau, ek sonuç raporunda, Güney Kıbrıs ve Yunanistan’daki bankaların birbirlerine olan bağımlılığı yüzünden kısır döngü içerisine girildiğini ve bu sebeple de ekonominin bu hale geldiğini belirtti. 
Editör: TE Bilisim