Yunanistan’da faşist duruşuyla bilinen ve son seçimlerde meclise girmeyi başaran “Hrisi Avgi” (Altın Şafak)  “Kıbrıs ile Yunanistan’ın fiilen birleşmesini” (Enosis) talep etti.

Haravgi, “Hrisi Avgi: ‘Kıbrıs Yunanistan’la De Facto (Fiilen) Birleşsin” başlığıyla yansıttığı haberinde, Hrisi Avgi’nin birleşme (enosis) talebinin, Yunanistan’ın güneydoğu Ege’de “münhasır ekonomik bölge sınırlarını belirlemesi” konusunun görüşülmesi sırasında milletvekili İlias Kasidiaris tarafından Yunan meclisinde dile getirildiğini yazdı.

Habere göre Kasidiaris meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada, “enerji yataklarının millileştirilmesini ve münhasır ekonomik bölge sınırlarının derhal belirlenmesini, buna paralel Kıbrıs’ın Yunanistan’la fiilen birleştirilmesi için Ortak Savunma Doktrini hayata geçirilmesini” talep etti.

“MEB’in ilanı, Hrisi Avgi’nin çok yakında iktidara gelmesiyle yapılacağa benziyor” diyen Hrisi Avgi milletvekili İlias Panayotaros da, 1990’dan beri ve özellikle bugünlerde tavizkâr ve ihanet içerisinde bir dış politika uygulandığını söyledi.

Simerini haberi, “İ. Kasidiaris Kıbrıs’ın Yunanistan’la Fiilen Birleşmesini İstedi” başlığıyla aktardı.

Editör: TE Bilisim