Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas, Güney Kıbrıs’ın itibarlı bir ortak olduğunu, bununla birlikte kabul ettiği ve taahhüt ettiği şeylere saygı göstermekte olduğunu söyledi.

Brüksel’den bir teknokratın, memorandumun imzalanmasında gecikme yaşanmasından kendisinin sorumlu olduğuna dair eleştirilerini yanıtlayan Hristofyas, haberde adı belirtilmeyen teknokratın bu görüşü ifade ettiğini bilmediğini söyledi.

Haravgi’nin haberine göre, dün “Solea” barajının açılış törenine katılan ve burada konuşma yapan Hristofyas, bunun Güney Kıbrıs’ın prestiji ve güvenilirliğinin azaltılması çabasında bir halka olmamasını umduğunu ifade etti.

Kabul ettikleri her şeyi yerine getirmeye hazır olduklarını savunan Hristofyas, bunun da ötesinde, eğer bir gün birilerinin başka menfaatlerden dolayı yeni talepler ortaya koyması halinde; bunun kendi meseleleri olacağını söyledi.

ALETRARİS

Gazeteye göre, açılış töreninde konuşan Rum Tarım Bakanı Sofoklis Aletraris ise, Rum tarafının Avrupa’da barajlar konusunda birinci sırada olduğunu söyledi.

Rum tarafının bugün yaklaşık 336 milyon metre küp su depolama kapasitesine sahip 57 büyük baraja sahip olduğunu anlatan Aletraris, barajların doluluk oranının şu an yüzde 86 civarında olduğunu ve barajlarda şu an yaklaşık 250 milyon metreküp su bulunduğunu sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilisim