Politis gazetesi, “elde ettiği bilgilere dayandırarak” verdiği haberinde, Anastasiadis’in 19 Eylül Perşembe günü Güney Kıbrıs’tan ayrılarak önce Londra’ya gideceğini ve burada ikamet eden Kıbrıslı Rumlara yönelik bir etkinlikte konuşma yaparak cumartesi günü New York’a varacağını yazdı.

Habere göre Anastasiadis, 23 Eylül Pazartesi günü BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’la biraraya gelecek ve BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesinin büyükelçileriyle öğle yemeği yiyecek.

Anastasiadis, aynı gün New York Times gazetesinin yazarlarıyla da biraraya gelerek açıklamalarda bulunacak.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la 24 Eylül Salı günü görüşeceği belirtilen Anastasiadis, 25 Eylül Çarşamba günü ise New York’taki “Yunan Dernekleri Federasyonu’nda” konuşacak.

Anastasiadis, 26 Eylül tarihinde BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasını yapacak ve aynı gün Washington’a hareket ederek 27 Eylül Cuma günü sabah saat 10:00’da ABD Başkan Yardımcısı Biden’le görüşecek.

Anastasiadis’in 28 Eylül tarihinde Washington’dan ayrılacağını vurgulayan gazete, Güney Kıbrıs’a dönüşünden birkaç gün sonra ise ekonomik içerikli temaslarda bulunmak amacıyla Kuveyt ve diğer Körfez ülkelerini ziyaret edeceğini belirtti.

Haberde, Anastasiadis’in ABD temasları sırasında “Council of Foreign Relations” isimli düşünce kuruluşunda, kapalı oturumda konuşma yapacağı ancak bu etkinliğin tarihinin henüz belli olmadığı da ifade edildi. 
Editör: TE Bilisim