Fileleftheros gazetesi “Girne’nin Son Mahsuru Hayatını Kaybetti” başlığıyla verdiği haberinde, 85 yaşındaki Yaşar’ın, Cuma günü, tedavi gördüğü Lefkoşa Rum Genel Hastanesi’nde öldüğünü belirtti.

Cenaze töreninin, dün, 39 yıldır eşiyle birlikte baktığı Yukarı Girne’deki Ay. Georgios Kilisesi’nde gerçekleştirildiğini yazan gazete, diğer aile üyelerinin de yattığı Girne’deki mezarlığa gömüldüğünü belirtti.

Cenaze törenine Rum tarafından birçok akraba ve dostunun yanı sıra sözde “Girne Belediye Başkanı” Glafkos Kariolu’nun da katıldığını kaydeden gazete, Yaşar’ın geride eşi Sami Yaşar, çocukları Anthi ve Cathy Yaşar ve torunlarını bıraktığını; birkaç yıl önce oğullarından birini ABD’de kaydettiğini de belirtti.

CENAZE TÖRENİNE KIBRISLI TÜRKLER DE KATILDI

Politis gazetesi ise “Kıbrıs’ın Angelikisi İyi Yolculuklar... Dünden İtibaren Sevdiği Girne Topraklarında İstirahat Ediyor... Girne’nin Son Kıbrıslı Rum’u... Ay Georgios’un Anahtarını Tutuyor, Girnelilere Verecek”  başlıklarıyla verdiği haberinde, Yaşar’ın cenaze törenine birçok Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk’ün katıldığını kaydetti.

Editör: TE Bilisim