Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru’nun, maaşlarını almalarının yanında milletvekilliği emeklilik maaşı almayı reddettiği haber verildi.

Politis gazetesi aralarında Anastasiadis, Omiru, Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis, Çalışma Bakanı Zeta Emilianidu, bazı bakanlar ve diğer kişilerin yer aldığı 126 yetkilinin bu aydan itibaren maaşlarının yanı sıra milletvekilliği emekli maaşı almaya hak kazandıklarını yazdı.

Gazete bu gelişme üzerine Anastasiadis ve Omiru’nun emeklilik maaşı almayı reddettiklerine dair açıklama yaptıklarını belirtti.

Habere göre Anastasiadis, Rum Yönetimi Başkanı olduğu sürece milletvekili emeklilik maaşı hakkından feragat ettiğini söyledi.

Omiru da, Anastasiadis’in açıklamasının ardından, bu tür bir emeklilik maaşı olduğu yönünde karar alınmasına karşın Meclis Başkanlığı görevinde bulunduğu sürece bu hakkından feragat ettiğini belirtti.

Emeklilik maaşından feragat eden ilk kişinin Anastasiadis olmadığını kaydeden gazete, Hükümet Sözcülüğü, Bakanlık ve Milletvekilliği yapan Rum Merkezin Yeniden Yapılandırılması Başkanı Kipros Hrisostomidis’in 2011 yılında bakan olarak hakkı olan emeklilik maaşını almadığını aktardı.

Öte yandan Alithia gazetesine göre Rum siyasi partiler söz konusu uygulamaya tepki göstererek, bu konuda yeni bir düzenleme yapılması gerektiği üzerinde durdular.
Editör: TE Bilisim