Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Davos’ta yapacağı üçlü görüşmenin, müzakerelerdeki gerçek durumun ortaya konması açısından önem teşkil ettiğini söyledi.

Rum radyosunun haberine göre, Davos’taki üçlü zirveyle ilgili açıklama yapan Hristodulidis, Rum Yönetimi’nin bu gibi toplantılara, Ban’a istediği mesajları iletebilme fırsatı bulacağı için olumlu gözle baktığını söyledi.

Hristodulidis, Ban’ın müzakerelerdeki gerçek durumla ilgili bilgilendirileceği toplantıda Akıncı’nın da bulunmasının önemli olduğunu, çünkü Akıncı’nın Anastasiadis’in muhatabı olduğunu kaydetti.

Hristodulidis ayrıca, Davos’taki üçlü zirveyle KKTC’nin tanınması gibi bir durumun söz konusu olmayacağını, zira toplantının, ekonomik forum çerçevesinde gerçekleşeceğini kaydetti.

Öte yandan Rum Haber Ajansı’nda yer alan habere göre ise, Hristodulidis, açıklamasında, Akıncı’nın da toplantıda yer almasıyla, Anastasiadis’in vereceği mesajların, sorumluluk yükleme çabası şeklinde yorumlanamayacağını ve bunun, diyalogda kaçınılması gereken bir durum olduğunu söyledi. 
Editör: TE Bilisim