Alithia gazetesi, Baf Belediyesi Başkanı Fedonas Fedonos’un, son iki yıldır Kıbrıs Türk Malları Vasiliği’nin bağlı olduğu İçişleri Bakanlığına başvurarak 126 bin 500 metrekarelik Kıbrıs Türk toprağı aldığını yazdı.

Belediyenin bu topraklardan örneğin park alanı olarak kullanarak ya da üçüncü şahıslara tekrardan kiralayarak büyük kazançlar elde ettiğini belirten gazete, Baf’taki hamamın bile üçüncü kişilere yeniden kiralama olanağıyla Baf Belediyesi’ne verildiğini aktardı.

Gazete, bu durumun, Fedonos’un Kıbrıs Türk mallarının sadece ya da öncelikle göçmenlere verilmesi gerektiğine dair açıklamalarına ters olduğunu savundu.

Fedonos’un bizzat kendisinin, Baf’ın Avrupa kültür başkenti olacağına atıfta bulunarak bahse konu Kıbrıs Türk topraklarını almayı istediğini kaydeden gazete, özelikle bu sebepten dolayı, Avrupa karşısında zor durumda kalınmaması için devletin Baf’a 126 bin 500 metrekarelik Kıbrıs Türk toprak desteğinde bulunduğunu aktardı.

FEDONOS’TAN ELEŞTİRİLER

Öte yandan Feronos dün yaptığı yeni açıklamalarda, devletin Kıbrıs Türk malları ve hali araziler alanında yaşanan yağmanın önüne geçmek için hiçbir şey yapmadığını söyledi.

Haravgi gazetesine göre, partilerin ön saflarında bulunanların Kıbrıs Türk mallarıyla ilgili kurulan çeteye karıştıklarını belirten Fedonos, bu kişilerin hedefinin topluma katkıda bulunmak değil, kendi çıkarlarını korumak olduğunu kaydetti.

ŞAKOLAS: “OYUNA DAHİL OLMAYACAĞIZ”

Fedonos, açıklamalarında Şakolas Şirketler Grubu’na yönelik yeni suçlamalarda da bulundu Fedonos, devletin, Şakolas Şirketler Grubu’na hizmet ettiği için şimdi sanık sandalyesinde bulunacağını da savundu.

Şakolas Şirketler Grubu ise son yaptığı açıklamada, Fedonos’un arzuladığı gibi kendini tanıtma ve gösteriş oyununa katılmayı istemediğini belirterek, Kıbrıs Türk mallarıyla ilgili ayrıntılı açıklamalar yaptıklarını, tüm yanıtların verildiğini ve geri kalanlar için sözün adalette olduğunu kaydetti.

STASSINOS DA YARGIYA BAŞVURUYOR

Fileleftheros gazetesi, Stassinos Investment adlı şirketin de Fedonos’un bazı açıklamalarından dolayı hukuk yoluna gideceğini kaydetti.

Şirket, Fedonos’un iddialarına karşı bazı izahatlarda da bulundu.

KOAP ARTIK BELGE İSTİYOR

Öte yandan Alithia gazetesine göre KOAP (Tarımsal Ödemeler Örgütü), yaptığı açıklamada,  2018 yılında itibaren tarım arazileri için ödenek başvurusunda bulunacakların arazileri Kıbrıs Türk malıysa, başvurulara Kıbrıs Türk Malları Vasiliğiyle ilgili yapmış oldukları anlaşmayı da eklemleri gerekeceğini duyurdu.

Habere göre, bu prosedüre, Rum İçişleri Bakanlığı ile birlikte karar verildi.

Editör: TE Bilisim