Dikkatini, Türkiye’nin sismik araştırmalar için Doğu Akdeniz’de yayınladığı Navtex’in yürürlüğe giriş tarihi olan 20 Ekim’e odaklayan Rum Yönetimi’nin perde gerisi faaliyetlerini sürdürdüğü, bu çerçevede Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

Fileleftheros “Yoğun Perde Gerisi Oyun... Anastasiadis ve Netanyahu İsrail’le Pratik İşbirliği Adımlarını Görüştü” başlıklı haberinde Anastasiadis’in, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’le ilgili planlarını bertaraf etmek maksadıyla Rum Yönetimi tarafından sürdürülen siyasi ve diplomatik hareketler çerçevesinde üç gün önce İsrail Başbakanı Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptığını yazdı.

Anastasiadis-Netanyahu görüşmesinin bilgilendirme nitelikli olmasına karşın, Güney Kıbrıs ile İsrail’in faaliyetlerinin eşgüdümü ile ilgili olduğuna işaret eden gazete, bilgi sahibi kaynakların, bu eşgüdüm pratiklerinin önümüzdeki günlerde görüleceğini söylediklerini yazdı.

Gazete edindiği bilgilere dayanarak, Tel Aviv’in “zaten gerilim içerisinde olan bölgeyi daha da gerdiği” gerekçesiyle Türkiye’nin faaliyetlerinden rahatsız olduğunu, Türk hareketlerinin, Ankara’nın stratejik kontrolünü kendi bölgelerine yayma planını uygulamayı hedeflediğine inanan İsraillilerin ve Mısırlıların gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti. 
Editör: TE Bilisim