AKEL, “Toprak” konusundaki kriterlerde ortaya çıkan ilerlemeyi önemli bir gelişme olarak nitelendirdi.

Haravgi ve diğer gazeteler, AKEL Merkez Komitesi’nin, Kıbrıs müzakerelerindeki son gelişmelere ilişkin dün gerçekleştirdiği ve uzun süren toplantının ardından yaptığı açıklamaya yer verdi.

Habere göre, AKEL, “Toprak” kriterlerine ilişkin kaydedilen ilerlemeyi olumlu bir gelişme olarak nitelendirdi ve bunun, söz konusu başlığın görüşülmesinin tamamlanması açısından önemli bir adım olduğunu belirtti.

AKEL, beklentilerin, “Toprak” konusundaki müzakerenin başarılı bir şekilde tamamlanması olduğunu ifade etti

Kıbrıs sorununda şimdiye kadar askıda olan konularda iki toplumun anlaşma huzmesine yaklaşmasının, özellikle “Güvenlik ve Garantiler” başlığının görüşülmesine yol açacağını belirten AKEL, ülkenin geleceği ve perspektifi için kritik anların bulunduğuna işaret etti.

AKEL, Kıbrıs sorununun bütünlüklü çözümünün sağlanması için gelişim halindeki müzakereleri desteklemeye devam edeceklerine vurgu yaptı.

AKEL’in, vatanseverlik ve sorumluluk duygusuyla, Kıbrıs sorununun çözümü için yapıcı bir şekilde siyaset yürütmeye devam edeceği belirtildi.

AKEL, tüm siyasi dinamiklere, İsviçre’deki kritik yeni görüşme ışığında, gerekli sorumlulukla birlik ve beraberlik ruhunu ortaya koymaları içim tüm siyasi dinamiklere çağrıda bulundu.

AKEL ayrıca ülkenin yeniden birleşmesi ve barıştan yana mücadele hazırlığı ve itidalli olmaları yönünde Kıbrıslı Türkler ve Kıbrıslı Rumlara da çağrı yaptı.

AKEL’DEN ERHÜRMAN’A TEBRİK MESAJI

Haravgi, bir başka haberinde, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu’nun, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) yeni başkanı Tufan Erhürman’a tebrik mesajı gönderdiğini ve yeni görevinde başarılar dilediğini yazdı.

Habere göre, Kiprianu mesajında iki parti arasındaki yıllara dayanan işbirliği ve iletişimin devam edeceğini dile getirdi.

Gazete aynı haberinin içerisinde Andros Kiprianu başkanlığındaki AKEL heyetinin bugün KKTC’ye gelerek Cumhuriyetçi Türk Partisi liderliği ile CTP binasında bir görüşme yapması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim