Önce şunu belirtmek isterim ki buna benzer bir yazıyı bundan yaklaşık 2 yıl kadar önce kaleme almıştım.
Fakat dün basına ve sosyal medyaya yansıyan özürlü vatandaşımız Tahir ve annesinin yaşadıklarından sonra edindiğim izlenim Pegasus adlıhava yolunun vukuatlarının devam ettiği ve vatandaşın tüm şikayet ve eleştirilerine rağmen kendini düzeltmek yönünde herhangi bir adım atmadığıhatta pişkinliğe varan bir düzeye getirdiğidir.
Bu konuya bir kez daha dikkat çekmek adına bundan 2 yıl önce yaşayarak şahit olduklarımı birkez daha paylaşmak zorunda kalıyorum.Umarım bu kez sivil havacılık genel müdürlüğünden birilerinin dikkatini çekeriz.

Yaz tatilini geçirmek üzere kız kardeşim her yıl Kıbrısa gelir.Annem ve babamla bu vesile ile olan hasretlerini giderir.

Belli bir sürede olsa artık yaşlanan anne babama gerek ev içinde gereksede dışarıdaki doktor olsun, alış veriş olsun bu tip işlerinde yardımcı olmaya çalışır.Bu arada yapabildiği kadar küçük kızı ile tatil yapmayada çaba harcar.



Bundan 2 yıl kadar önce kız kardeşim yine Kıbrısa gelmişti.

Eniştemiz geldiğinin ilk haftası talihsiz bir araba kazası geçirerek Türkiyeye geri gitmek ve orada tedavi olmak zorunda kaldı.

Belli bir süre kız kardeşimde kendisi ile birlikte tedavisi için orada olduktan sonra tekrar geri geldi.

Yaz tatili bir taraftan eniştenin kazası ve kaza ile ilgili işlemler diğer taraftan gidip gelmeler arasında geçip gitti.

Dün havalimanına giderken kız kardeşim ‘’Tatilin nasıl geçtiğini anlamadım’’diyordu. Sankide hiç tatil yapmadım diye hayıflanıyordu.

Saat 16.20 de kalkacak olan Pegasus hava yollarına ait uçağa girişişlemleri için saat 15.30 da havalimanındaydık.

Kontrolden geçtikten sonra bavullarımızı vermek üzere gittik .Yükde 9 kilo fazlalık olduğu için ya bu yükün el bağajı olarak alınmasını yada karşılığıparanın ödenmesini istedi oradaki yetkili çalışan.

El bagajı olarakta alınsa yine ayni yük uçağa girmekyecek mi diye sorduğumuzda Bize verilen talimat böyle dediler.

Neyse uzatmayalım.Parayı verdik.

Tam paranın üzerini alacağımız sırada bir baktık ki paranın tamamı bize geri verilmiş.

Ne oldu dedik.

Pegasus veznesine gitmemiz söylendi.

Hemen oraya doğru gittik.

Orada oturan bayan, kızkardeşime tarihe geçecek aynen şu sözlerle durumu izah etmeye başladı.

‘’Hanfendi uçak tipi değiştiği için ve uçak dolduğu için ve sizde en son geldiğiniz için sizi uçağa alamıyoruz.Sadece bir kişi alabiliriz.Başkada yerimiz yok’’.
Kardeşimle önce birbirimize baktık.Neticede böyle bir mazareti insan aklı kabul etmiyordu.
Önce şaşırdık Sonra şaka sandık.Veznede oturan bayanın yüzünde şaka yapar bir ifade olmadığını görünce kızkardeşim tekrar sordu.

Ben ve kızım biz iki kişiyiz. Biletlerimiz OK.li.Nasıl yani.Kızımı tek başına mı yollayım. En son gelen mi boş koltuğu kapar .Kocam Ankarada beni bekliyor diye kardeşim telaşla meramını anlatırken.

Bir taraftanda 7 yaşındaki küçük yeğenim orada çalışan Pegasus görevlisinin yalnızca bir kişi alabiliriz demesi üzerine ‘’Ben kalmam annemle giderim’’ diyerek ağlıyordu.

Bu komediye daha fazla dayanamadım ve araya girerek yetkililerle konuşmak istediğimi söyledim.

Fakat ortada ne yetkili ne başka birini bulabildik.

Oradaki 2 çalışana yetkililerine iletmeleri için bir şeyler söyledikten sonra ayrıldık.

Zaten uçakta bu arada kapılarını kapatmış ve alandan ayrılmıştı.

VIP’ ten girme gibi bir şansıda bulunan kız kardeşim bu hakkınıkullanmamış normal bir vatandaş gibi işlemlerini yapmayı tercih etmişti.

Dönüş yolunda birçok şeyi daha ayrıntılı düşünme zamanı buldum.

Bir taraftan kardeşimle yaşanan trajik olayın detayları üzerine sohbet ederken bir taraftan da böyle bir olayın kim olursa olsun müşteri memnuniyeti ön planda olan insana değer veren ülkelerde böyle bir olayın olması halinde sözkonusu şirketin nasıl bir bedel ödemek durumunda kalacağınıdüşünerek Lefkeye kadar geldik.

Babam ,Annem tabii ki hem şaşırdı hem sevindiler.

Bir gün daha kızları ve torunları ile birlikte olacaklardı sonunda ama benim aklımdan Pegasus hava yollarının bu yaptığını burada yazarak kamuoyu ile paylaştıktan ,bu duruma tepki vermek isteyen değerli okuyucularımında paylaşarak katkı koymalarından sonra ,hatta ve hatta ulaşım ile alakalıyetkili makamlara bunu anlattıktan sonra nasıl bir süreç işleyeceğini düşündüm durdum.

Neyse sonunda kabahati ben kız kardeşimde buldum.

Kontrole girmezden önce 5 dakikasını sigara içmek için harcamasaydıbelkide boş koltuk bulabilecekti.

‘’Bak sona kaldın dedim . Boş koltukta kalmadı.Kaldınız gidemediniz.’’diye benden azarıda yedi.

Ama ne dersek diyelim suçun büyüğü yinede bizde .
Pegasus ile seyehat etmeyin kardeşim.
Bugün Tahire ,yarın Kızkardeşinize sonrada size