1. Kişinin kendi varlığına, kendi kişiliğine karşı beslediği saygı, insanı insan yapan iç değer.
2. Başkalarının gösterdiği saygının dayanağı olan özlük değer saygınlık.
3. İnsanın kendi öz varlığını güzelleştirip yüceltme duygusu.
4. Kendisiyle övünülmeye hak kazandırmak.
5. Bir yere özel bir değer vererek gelmek ya da gitmek.
6. Başkasının kendisine karşı yaptığı onur kırıcı bir davranışı tepki ile karşılamak.
7. Kendisinin bir başkasına yapması söz konusu olan davranışı, kendi kişiliğini, küçültücü sayarak yapmamak.
* * *
Evet ortam siyasi, sosyal, ekonomik olarak öyle bir yere getirildi ki bu kendi içinde bile, istikrarsız, iradesiz ve bir o kadar kendinden geçmiş siyasiler tarafından! Onur nedir? Sorusuna geniş bir tanım değil ancak anlaşılır bir değer vermek istedim, ve yukarda sizinle paylaştığım maddelerle birlikte, bir o kadar da kelime ve anlam kalabalığı için de en yalın şekilde yapılabilineceğini farketim.
* * *
Bıraktım halklara olan sorumluluğunuzu, kendinize olan saygınlığınızın bir sınırı var mı? Bu çok önemli bence, bir sınır olmalı her ne olursa olsun olmalı. Bizi biz yapan değerlerin korunacağı bir sınır, onur, şeref, haysiyet ve daha bir çok şeyi. Ancak en önemlisi size değer verip oy veren şu insanların, haklarını içeren bir sınır yok mu?
* * *
Ne kazandığınızın her neyse, para, makam, şan, şöhret her ne ise artık kazandığınız. Gerçekten kaybettiğini kişiliğinize değiyor mu? yani sizi siz yapan bütün o çocukluk, gençlik ve de olgunluk yaşınıza gelene dek, kurduğunuz o kişiliğinizin yıkıldığını fark etmiyor olmanız mümkün değil.
* * *
Benim bu konuyu düşününce aklıma gelen tek şey, kalanı koruyabilmek adına, kaybetme korkusu ve ya açığa çıkacak diğer daha kötü şeylerin, perde arkasında kalması çabası gibi geliyor. Hatta gibi değil sanırım tam anlamıyla, bu olan bitenin açıklaması bu. Büyük bir korku ancak, bu kadar yıkıma sebep olacak kişileri yaratır. Peki neyden bu kadar korkuyorsunuz sn seçilmişler?

DÜŞMEKTENSE ATLAMAYI ONURLU BULDUM HER ZAMAN
( ADOS )

Behiç Anibal….