Seçim hükümeti kurmak için bile aylarca uğraşılıyorsa vay halimize diyorduk ki bir anda Salı akşamı şok yaşadık!

Gündüz Halkın Partisi vekilinin koalisyonda ilkeler hususundaki nutuğunu dinlemiştim. Bunu akşama kadar içselleştirememiş, hala “nasıl yani” sorularını çevremde sohbet etmeye çalıştığım insanlarla da paylaşıyorduk ki, akşamı TDP Genel Başkanının açıklamalarını, hükümet için ilkelerini ortaya koyuşuna şahitlik ettik!

Ve tam o anda bir kez daha düşündük:

Bu bir seçim hükümeti olacak ise idi, bir icraat hükümeti beklemeyecektik. Kaldı ki aylardır daha da bozulan düzenin yerine gelmesi için küçük bir çaba,etik ilkelere bağlılıkla atılacak adımlar ve sonrasında ahlaklı bir hükümet istiyorduk biz.

Hassasiyetlerini çok iyi anlıyorum TDP’nin.Lakin şimdi gerek yoktu…

Onlar zaten hepimizin ilkeleri!

Biz de Kıbrıslıtürklerüzerinde oynanan oyunlarda, sömürülen topraklarımızda ve düzenimizde, müdahale edilen sadece seçimlerde değil her konuda, askerde, dinde, eğitimde sorunlar yaşıyor artık düzelsin istiyoruz.

Biz de mecliste olan bitenlerin artık aşikâr bir şekilde gösterişten uzak ve gerçek şekilde gerçekleşmesini istiyoruz.

Neler istemiyoruz ki çok abartılı olmayan!

Ama şimdi zamanı değildi.

Şimdi toplum ivedi olarak bir hükümet kurulmasını ve bu ortaoyunundan kurtulmayı istiyoruz.

Sonrasında sizi seçimlerde tercih sebebi yapacak olan hükümet programına eklenecek ilkeler değil, hükümette gösterilecek performansınız ve halk yararına sürdürülecek çalışmalarınız olur sevgili Başkan!

Üzüldüm doğrusu.

Hadi Halkın Partisi’nin ilkeler, saptamalarve sadece tespitlerde kalışına alışığız da sizden bunu duyunca hem şaşırdık hem de üzüldük doğrusu.

**

Seçim hükümeti, seçime kadar gidecek süreçte ülkenin sağdan soldan döküntüsünü azıcık toplayacak, eh eğriyi doğruyu biraz yerine getirecek sonra da müdahalesiz bir seçime bizleri taşıyarak toplumun etik bir seçime gitmesine yardımcı olmanızı bekleyecektik.

Şu karantinalar, yurt dışından gelişler gidişler konusunda daha istikrarlı ve kendimizi güvende hissedeceğimiz bir alan istiyoruz.

Kendi ülkemizde 3 günlüğüne gelip keyif yapacaklar yüzünden hapsolmak istemiyoruz mesela…

Çocuklarımız aşısız, bizler ilaçsız kalmak istemiyoruz!

***

UBP Kurultayı’ndan haber var mıdır sizce?

Kaç Aralık’tı genel sekreterin verdiği tarih sahi?

9 Aralık öncesi miydi?

Yoksa Kurultay için doğru zaman değil mi?

İyi de tüzüğe göre kurultayın yapılması gereken tarihin üzerinden 1 ayı aşkın zaman geçti.

Mesela parti meclisinde dönemini doldurmuş ve çıkacak olanlar yok mudur? Görev alan parti meclisi üyeleri mesela,şu an hala görevli midirler? Bu usule uygun mudur?

Yarın öbürgün konu yargıya taşınacak olursa nasıl atlatırlar o süreci bir kez daha?

Eski adaylardan Sucuoğlu ve Taçoy arasında bir gerginlik de göze çarpmıyor değil. Daha dün Taçoy açıklama beklediği yönde demeç veriyordu değil mi?

***

Şaka gibi olan bitenler.

Tam bir devletçilik oyunu bu bazılarıiçin. Tıpkı bizim küçükken oynadığımız evcilik oyunumuz gibi. Sahte bebeklerimiz, sahte ev eşyalarımız, sahte anne baba çocuk rollerimiz, sahte mesleklerimi vardı… Sahte pastalarımız çamurdan, sahte yemeklerimiz topraktan taştandı.

Ama son derece uyumlu ve mutluyduk oyunlarımız oynarken. Hem zamanımızı dolduruyor hem de kimse yaramazlık yaptığımızı düşünmüyordu. Böylece anne babalar, konu komşular huzurlu biz de mutluyduk. Ama şimdi anne baba mutsuz, konu komşu habersiz en önemlisi biz de çok ama çok mutsuzuz.

Tekmutlu kendileri… Adeta birbirlerinin mutluluk oyunlarını bozmak, kavga etmek için var gibi davranıyorlar…

İyi değil gidişat!

İlke olsun ama seçim hükümetinin ilkeleri bunlar değildi/olmamalı!

Dr. Çiğdem DÜRÜST