O kadar yüksek ki gerginlik, herkes herkesle dalaşır durum da, kimileri suçluluk duygusu ile kahrolmakta, kişisel çıkarları neticesi bile olsa kullandıkları oyun tercihi neticesi yüzünden, elim kırılsaydı diye dert yananı da çok gördüm.

* * *

Çünkü artık çok çirkin olan bitenler, o kadar çirkin ki köy yanarken bir tarafta, birileri ateşe nazır saçını taramakta. O kadar kötü hissettiriyor ki insana, topluma, halklara bilemesin. Terk edilmişlikle birlikte ihanete uğramış bir hiçlik içerisindeler insanlar.

* * *

Tüm bunlar aşikar ortada ve bunlarda yetmezmiş gibi, canı o kablonun taşıyacağı enerjiye bağlı insanlar, kesintilerin hallerinden buzluklarında telef olan malın derdinde olan esnaf, yazın sıcağında evin elektriksiz halleri ile gelişen, temel gıdada yaşanan zamlar alım gücünün yok oluşu ile daralan insanların derdi azmış gibi, bozulan buzluklar, televizyonlar ve daha bir sürü külfetin altında yok oluyor insanlık.

* * *

  1. diyorum, çünkü bu kadar zorlu süreçten geçen halklar artık insanlık namına taşıdıkları bir çok değeri de kaybetmek üzereler. Bu enerji sorunu sanki dün yoktu da bu gün başlamış gibi yapanlara da sözüm vardır. Bu günün projesini yine bu ülke var olduğunu idea ettiniz günden bu yana, siz yöneticiler halkın da çıkarları doğrultusunda ki desteğini de arkanıza alarak proje ve inşa süresince alın teriniz vardır.

* * *

Artık sorunlar çığ gibi üzerimize çöktü, nefes almak neredeyse imkansıza yakın halde, ve siz yöneticiler nelere mal olduğunuzun farkında bile değilsiniz. Siz bu toprakları, bu toprakta yaşayan hiçbir canlıyı sevmiyorsunuz.

* * *

Elektrik kurumunun yıllardır sömürü altında olmasının neticesinde, her geçen gün artan problemlerle halklar boğuşuyor. Aksanın varlığı kurtulması imkansız bir kambura dönüştü, aksa sözleşmesine imza atan her bir siyasi ve buna varlık gösteremeyecek kadar aciz olan diğerleri bu günün yaratıcısıdırlar, ve yine gibi yapan ve dostlar alışverişte görsün mantığı ile hareket eden sendikalarda bu işin kurucu üyeleridirler.

* * *

Yazık bu ülkeye, sizin gibi sevmeyenlerin rant sahasına dönmüş, bu topraklarda yaşayan her bir canlısına yazık. Ve son sözle kapatayım, sevmiyorsunuz bu ülkeyi, inanmıyorsunuz işkal ettiniz o makamlara, nelere mal olduğunuzun farkında bile değilsiniz… yazık bu ülkeyi sevdiğini söyleyenlerin sizi sandıktan çıkarttığı her bir oya….

Behiç Anibal…..