Bu yıpratıcı sistemin yaratıcısı, mevcut rejim partileri, bu günlerde halkın derin üzüntüsünü iğneleyen yaşlı bakım evi olayında sanki da hiç haberdar değillerdi da şimdi haber alıp umursar gibi görünüyorlar. Ha haberdar değil iseler daha da kötü bir durumda olduğumuz aşikar olur, işte bu olayında kanıt niteliğinde olduğu bir gerçeklik var, bu rejim partileri seçimlerini yıllar yıllar önce halktan yana değil sermayeye taraf yapmış ve hiç bir şekilde, arkaları dönük halk yararına adım atmadılar.
* * *
Bir de yakın zamanda gençleri önemsiyoruz diye açıklama yapmışlar öylemi bir bakalım, eğitim de sermayedarların insafına bırakılan gençlik mi? Ha dur bakalım devlet okullarında öğrencilerin kafasına yıkılan sıvalar olan bir sistem mi önemser gençliği? Yok dur çocuklarına kamusal kaliteli sağlık veremeyip ya ölümüne ya da Güney Kıbrıs yollarına gönderirken mi önemseniyor? Dur dur, bir de spor da hiç bir biçimde açılamayan yolların, ambargoları bizim gençliğimize uygularken Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağının dalgalandığı türkiye coğrafyası varken mi önemsiyorsun mesela?
* * *
Bir türlü bulamıyorum, haaa dur aklıma geldi üniversitesi bitirip yüksek lisanslar yaparak, mimar, mühendis, bilim insanı olan gençlerin öylece ortada kalıp, göç yollarına düşerken önemsiyorlar mı? Hayır hayır olmuyor bulamıyorum, dur bir daha deneyelim, uyuşturucu, alkol, kumar batağına düşüp suç işleyen gençlerin bu bağımlılıklarından kurtaran rehabilitasyon merkezleri olan bir anlayışla mı acaba ama dur yok öyle bişey de yok bu ülkede değil mi?
* * *
Sanat dalların da müthiş yetenekli gençler var onlara destek sağlanıyor muydu yok yok, onları tanıtacağına inanan ne olduğu belli olmayan insanlara 69 000 paund ayırmışları değil mi yine bulamadık sanırım? Ne yaparsam yapayım, sermayedarlara peşkeş çekilen gençlerin bu rejim partileri tarafından önemsendiği bir yer bulamıyorum.
* * *
Evet sevgili okur; geçmişimizi inşa eden, yılların yorduğu insanları da, bu gün var olup geleceği inşaa edecek gençleri de bu rejim partileri kesinlikle umursamaz ve de önemsemez. Çünkü onlar sermayedarların uşakları, halkın düşmanıdırlar. Kanma, inanma! halkların emekle birleşerek, mücadele etmeden, halklara bu rejim partileri gözünün kenarı ile bakmayacaklar. Birleşip emeğin çatısı altında birleşin, yaşlımıza, gencimize yani tüm halklara yaşanabilir bir ülke bırakmak için, başka çare yok……


Behiç Anibal…