Sosyal medyaya öylesine gezinirken bir arkadaşın günümüzün olumsuz şartları özetleyen bir yazı paylaşmış. Yazı çok ta mühim değil, hepimiz yaşadığımız zorlukları kendi üslubumuzla eleştiriyoruz. Tabi doğru kelamla, bu arkadaş da gayet düzgün bir biçimde eleştirmiş, kendi yaşadığı zorlukları sıralayıp hak ettiğimiz değer bu mu? Diye sormuş kendince.

* * *

Bu arkadaşın sitemine yapılan yorumlar var ya esas iş orada, birçok yorum destekler nitelikteydi hem de çok fazla çok destek, ancak bir yorum vardı ki; ‘’Türklüğümle gurur duyuyorum, beğenmiyorsanız nere isterseniz gidersiniz.’’ Evet gerçekten böyle dedi, sonra kaptım sosyal medyamı ve direk içimden geçen, söze geldi, NE ALAKASI VAR.

* * *

Gerçekten yani bu arkadaşın yorumunda, herhangi bir ırk belirten detay olmadığı gibi ima bile etmiyordu. Nasıl çevirdin be adam, nerenden anladın da bu kadar anlamsız bir yorumla girdin ortama. Sonra biraz durdum sakinledim ve niye şaşırıyorum ki dedim işte beceriksiz yönetimlerin bir ve el ele olacak halkı sindiremediği için, yaptıkları ilk şey olan bölmeyi, böyle başarıyorlardı.

* * *

Eğitimsiz ve vahşi yanını olduğu gibi koruyan insanlar yaratmaları bu yüzdendir. İşte böyle her istedikleri haltı yiyip bedelini halka ödeten yöneticiler böyle yükseldi, sorun varsa bir ülkede o sorun sen Türk de olsan ayni Amerikalı olsan yine ayni, ekmeyi ayni yerden alıyoruz, emeğimizi ayni ülkeye harcıyoruz. Sen Türk’sün diye somon ekmeyi 7 tl den değil de 2 liradan mı alıyorsun?

* * *

Artık bu bölünmüş gelenekten kurtulun, gerçek tekdir ve çözüm akılcı yollar izlemektir, halen kötü gidişatın yönü gösterildiğinde, ırksal bir sıkıntıdan bahsedilmiyor, tam anlamı ile hangi ırktan olursan ol bu kötülükten payına düşeni alacaksın deniyor.

* * *

Bir de en kötü yanımız şekilciliğimiz, size ait olmayan bir idealin ve düşüncenin, sırf çıkarlarınızın bir kısmı oraya dayanıyor diye, size uymayan bir ceketle gezmek nedir? Bu kısım işte çok rahatsız etmiyor mu sizi? Zor olacak bu çağdan çıkışımız, ha iyi mi çıkarız yoksa hiçlik içinde mi çıkarız bilmiyorum. Ancak değim yerinde ise öyle bir çağa denk geldik ki, medeni ülkeler ileriye bakmayı başarabilmek için, tüm sistemini yeniden kurarken biz geçmişten çıkmamak için kendimizi yere zincirledik.

Behiç Anibal….