Neşter.

Cerrahla birlikte anılır.

Vücutta birikmiş irini, iltihabı boşaltırken, bir tümörü veya hastalıklı bir dokuyu çıkarırken olmazsa olmaz bir araçtır cerrahın neşteri.

Neşter vurmak, kesin bir sonuca ulaşmak amacıyla bir sorunu ele almak anlamında da kullanılır mecazen.

Neticede, ister beden ister toplum olsun, neşter değen yer acır, irkilir, tepki gösterir.

Neşteri kullananın mahareti, bilgi birikimi, samimiyeti ve kararlılığı ile de gidişat şekillenir.

Mağusa Devlet Hastanesi’nin artık yeni bir başhekimi var.

Çalkantılı bir başhekimlik atama süreci idi.

Polemikler havalarda uçuştu, konu mahkemelik oldu.

En nihayetinde, KKTC halkının ve siyasilerimizin yakından tanıdığı, Genel Cerrahi Uzmanı Sayın Op. Dr. Mustafa Kalfaoğlu, bileğinin hakkı ile başhekim oldu.

Bölge halkına, kendilerine ve sağlık sistemimize hayırlı olsun.

Sayın Op. Dr. Mustafa Kalfaoğlu

Sayın Op. Dr. Mustafa Kalfaoğlu


Sayın Kalfaoğlu, göreve gelir gelmez, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Güzel şeyler yazdı.

Mağusa Devlet Hastanesi’nin hizmet kalitesini artırmak önemlidir. Zira, Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin yoğunluğunu artıran önemli bir unsur da, Mağusa Devlet Hastanesi’nin yetersizliğinden dolayı Lefkoşa’ya gelen ve sevk edilen vakalardır.

Sayın Kalfaoğlu, belli ki büyük hedeflerle yola çıkmış.

Henüz 1. Basamak sağlık hizmeti konusunda bile eksiklikleri bulunan bir hastaneyi, 3. Basamak sağlık hizmeti verecek konuma çıkarmak iddialı bir hedeftir. Desteklerimiz kendisi iledir.

Açılışından bu güne kadar neredeyse doğru düzgün çivi çakılmayan Mağusa Devlet Hastanesi için, Sayın Kalfaoğlu, tabir yerinde ise, arı gibi çalışmalıdır.

Mağusa-Lefkoşa yollarında arabasıyla jet hızında seyrettiği gibi, nöbet, icap, acil, yoğun bakım, görüntüleme eksikliği gibi sorunları da yine jet hızı ile çözebilmenin plan programını yapmalıdır.

Mağusa ve Lefkoşa’daki diğer özel hastanelerden ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nden elde ettiği tecrübeleri, Başhekimi olduğu Mağusa Devlet Hastanesi’ne de aktarmalıdır.

Mağusa’daki özel hastaneler kadrolarını ve uygulama kalemlerini hızla geliştirirken, yeni cihazlarla donatılırken, Devlet Hastanesi’nin de bu hizmet yarışında geri kalmışlığını hızla telafi etmenin yollarını aramalıdır.

Halkımız, elinde neşter olana bir başka muhabbetle bakar…

Sayın Kalfaoğlu da, bir cerrah sabrı ve azmi ile peşini bırakmadığı Başhekimlik makamının en nihayetinde sorumluluğunu aldığı gibi, usul dışı konular dahil, Mağusa Devlet Hastanesi’nin gangren olmuş dokusuna ve işleyişine, kimin canı yanacakmış hiç umursamadan, neşterini vurmakta gecikmemelidir.

Tekrar hayırlı olsun.

Dr. H. İlker İpekdal

İletişim: 0542-8529899