Çok enteresan günlerden geçiyoruz

Bir eski Cumhurbaşkanı çıkıyor ve KKTC ilan edilirken ağlamadım ama çok üzüldüm diyor sonrada

Denktaşın kendilerini aradığıını ve eğer mecliste KKTC nin ilanına evet demezlerse bundan sonra siyaset yapamacaklarını söylemiş

Sonrada CTP nin de 15 e 14 partis mecilisinde karar alarak KKTC nin ilanına evet dediğini anlatıyor.

Sevinsenmi ağlasammı bilemedim.CTP bu ülkenin en büyük ve köklü partilerinden .İçerisinde çok değerli insanları barındıran bir parti.O günlerde Özgür Özgür hocalardan tutunda Naci Talatlara kadar  herkes bu parti içinde .Düşünememişlermi yoksa başka birşeylermi olmuş bilemiyorum.Fakat böyle bir tehdit böyle bir partiye işlememesi gerekirdi diye düşünüyorum.

 Hemen yakınımızdaki Türkiyede bugünün HDP’ si sanırım en az 3 kez kapatıldı.Sonrada başka isim altında siyasetlerine devam ettiler.Yapılabiliyormuş demekki.

Özrü kabahatinden büyük bir açıklama gibi olmuş.

Anlaşılan Özker Özgür hoca, Naci Talat da  ‘’Varsın kapansın başka parti kurarız kaldığımız yerden devam ederiz’’ dememişler veya diyememişler.Tehdit bu kadarmı büyüktü bilemiyorum.

Sonra kalkıyor bu sayın Başkan kendisinin kurulmasına üzüldüğü bu devletin kurumlarında görev alma nedenini ise KKTC ilanıyla gördüğümüz zararı telafi etmek adına olarak açıklıyor.

Sanırım sayın Talat  çok yorgun  yada  aklımızla oynuyor.

Yoksa bizim psikolojimiz zamlarla, döviz artışları, bakım adı altında bitmeyen elektrik kesintileri ile zaman zaman bozulsada hala aklımız yerinde.

Yine eski  Milletvekillerinden  eski siyasetçi  İsmail bozkurt ‘’Devlet kurduk ama devlet yapamadık’’ diyor.Değerli bir Kıbrıs Türkü.En hoşuma giden tarafıda hiç durmadan bir şeyler üretiyor olması.

Sanırım oda yalnız kaldı bu Devleti Devlet yapma aşamasında.

Yoksa

 Bu Devletin ilanında el kaldır.Bunca yıl  sorun çözme mekanı meclis koltuklarında otur.  Siyaset yap  sonra  bu sözleri sarfet.

Devlet nasıl kurulur. Mekanizma nasıl tasarlanır.Kamu, Sağlık, Eğitim sistemi başkası gelsede bozulmayacak biçimde nasıl  işler hale getirilir için düşünme.

Bir başka Başbakanlıkta yapmış eski siyasetçi Hakkı Atun .KKTC nin ilanına evet diyenlerden.Hatta ondan önce Federe Devletin yönetimindene yer alan bir şahsiyet.Uzun yıllar Kıbrıslı Türklerin temsilciliğini yapmış.Bu ülkenin yönetiminde söz sahibi olmuş birisi.

Kamu çöktü diyor.

Devlet kuran ama kamuyu tam tasarlayamayan bir ekibin üyesi .Aceleye mi geldi KKTC nin kuruluşu yoksa biz 1974’ den KKTC’ nin kurulduğu 1983 ‘e  kadar 9 yıl dostlar alışverişte görsün diyemi bu Devleti  halkı yönettik bilemedim.

Gelecek için plan yapmadan öngörülerimiz olmadan mı salla külahı ye pilavı diyerekmi günlerimizi geçirdik anlamadım.

İngilizin hukuk sistemini hala bugündür yerleşmiş içtihak olarak kullanırken kamuyu hani o birçoğumuzun övgü ile bahsettiği otorite ve disiplinin hakim olduğu İngiliz yönetiminin kamu yönetimi   gibi neden tasarlayamadık.Siyasetçinin tahakkümünden neden kurtaramadık.

Şimdide Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri bakanı Çavuşoğlu  Kıbrıslı Türklerin görüşmeci olarak seçtiği ve federasyonu seslendiren bir kişiye,Sayın Mustafa Akıncıya,

‘’Onlar kendisinin şahsi fikirleri hükümet  var Kıbrıslı Türkler var’’ deyince üzülüyoruz.

Bir Oratoryonun figüranları olmaktan öteye gidemiyoruz ya işte bende en çok  ona üzülüyorum.