Çin’den mal getirip burada satan bazı tüccar arkadaşlar aramaya başladı...

Hani şu son günlerde ülkede kit tartışması yaşanıyor ya!

Bizim gibi adama bazı önerilerde bulunuyorlar...

Çin’den tanı kiti getirmeye hazırlarmış!

Hatta Çinli iş insanlarıyla görüşmüşler talep edildiği taktirde kargoyla hemen yola çıkabilirmiş...

Aracı olmamızı isteyenler var!

Hatta avanta bile teklif ediyorlar...

Kendilerine söyledik, bunlar bizim işimiz değil aracı olma gibi bir düşüncemiz de zaten olamaz!

Zaten ticaretten anlasaydık şimdiki işimizi yapmaz daha işin başında biz de tüccar olurduk...

...

Şu anda ülkemizdeki bazı rakamlara bakınca bu illet ile mücadelenin hiç de fena olmadığını görüyoruz!

Şimdilik ölüm olaylarının yaşanmaması da yüreğimize su serpiyor...

Ülkenin güneyinde koronavirüs ile mücadelenin vaka sayısı ve ölüm oranı düşünüldüğünde daha başarılı olduğu söylenebilir.
Güney Kıbrıs’ta koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 3 e ulaşması ise tehlike çanlarının çok uzakta olmadığını göstermekte.
Koronavirüs ile mücadelenin önemli yanlarından biri ise test kitleri.
Test kitlerinin güvenirliliği ise koronavirüs salgını ile mücadelenin anahtarı.
Koronavirüs şüphesi ile karantinaya alınan vakalara belirli aralıklarla uygulanması gerekli covit-19 test kitlerinin önemi ve güvenirliliği ise günden güne daha iyi anlaşılmakta.
Olağanüstü zamanlardan geçen ülkede, olağanüstü fırsatları yakalamak için de Bakanlıklar arasında mekik dokuyanlar da son günlerde iyiden iyiye görünür olmakta.

...
Bu arada ülke böyle zor şartlardan geçerken Covit-19 kitlerini daha ucuza satabilmek için Bakanlık kapılarını aşındıranların bugünlerde yoğunlukta olduğu bize gelenler arasında...
Sağlık Bakanlığı bürokratlarına siyasi baskı yaptıranlar da yok değil.
İsimleri şimdilik bizde saklı kalsın ancak böylesi hayati bir meselede ise “ucuz etin yahnisi ağır” olur misali iyilikten maraz çıkmasından da korkmuyor değiliz.
Elbette fahiş fiyatlara Devletin kısıtlı mali imkanlarının harcanmaması da önemli.
Ancak güvenirliliği sorgulanan ucuz kitlerin de alınması noktasında Sağlık Bakanlığının ince eleyip sık dokuması gerekli.
Güvenli sonuçlar verme olasılığı şüphe kaldıran Covit-19 test kitlerinin aslında toplum sağlığını tehdit etme olasılığını da tüm yönleriyle düşünmekte fayda olduğu da ortada.

...
Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve İlaç Eczacılık Dairesinin onayı olan ve sertifikasyonları eksik olmayan Covit-19 test kitlerinin ortalama fiyatlarının belli olması gerek ucuz kit fırsatçılarına gerekse fahiş fiyat ile kitleri satmaya çalışan fırsatçıların karşısında Devletin ve bürokratlarının elini güçlendiren en önemli unsur.
Sağlık Bakanlığı bürokratları tüm kararlılıkları ile koronavirüs ile mücadeleyi sürdürdüklerine dair tek bir şüphemiz yok.
Yeter ki üzerlerine siyasi baskılar gölge etmesin.
Nasıl ki fahiş fiyatlar ile devlet kaynaklarını hortumlamak isteyen fırsatçılar koronavirüs salgını gibi bir tehdit ise, sonuç vermeyen güvenli olmayan Covit-19 test kitlerini de ucuz diye devlete satmak isteyen fırsatçılara da göz açtırmamak da bir o kadar önemli.
Ucuz etin yahnisi ağır olur misali astarı yüzünden pahalı olmamasına da dikkat etmek tüm görevlilerin sorumluluğu.
Ucuz testlerde “pozitif” şüphesinin varlığı üzerinde iyice düşünülmesi gereken bir nokta.
Koronavirüs salgını büyürken toplum sağlığını da ticari kaygılar ile tehdit eden fırsatçılara da göz açtırmamak tüm kesimlerin görevi olmalı.