Kıbrıs Türk halkına milletvekili, belediye başkanı, serdar ve spor adamı olarak önemli hizmetleri bulunan toplum liderlerinden merhum Ziya Rızkı 27 Ekim Pazar günü anılacak.
Ziya Rızkı için Girne’de iki ayrı tören düzenlenecek. İlk tören saat 09.30’da, 20 Temmuz Stadyumu kavşağındaki Ziya Rızkı’nın büstü önünde gerçekleştirilecek. Törende saygı duruşu yapılacak ve büste çelenkler sunulacak.
İkinci tören ise Rızkı’nın Karaoğlanoğlu Mezarlığı’ndaki Kabri  başında saat 10.30’da düzenlenecek. Buradaki törende de saygı duruşunda bulunulacak, konuşmalarla Ziya Rızkı’nın yaşamı ve topluma verdiği hizmetler anlatılacak. Kabre çelenklerin sunulacağı tören, dua okunmasıyla tamamlanacak.
Ziya Rızkı Vakfı Mütevelli Heyeti’nden yapılan açıklamaya göre, Ziya Rızkı Anma Programı çerçevesinde bu yıl 14-15 Eylül tarihlerinde Girne 20 Temmuz Stadyumu’nda Futbol Anı Turnuvası düzenlendi.
Hayatını Kıbrıs Türk Toplumu’na hizmet vermeye adayan Ziya Rızkı, Limasol’da İngiliz Sömürge Yönetimi döneminde Çalışma Dairesi Müdürü olarak hizmetler vermiş, spora; futbolcu, antrenör, hakem, kulüp başkanı olarak katkılarda bulundu. Kıbrıs Türkü’nün var oluş mücadelesinde Limasol Serdarı olarak yerini alan Rızkı, 1974 öncesi Temsilciler Meclisi’nde ve 1975’te kurulan ilk kurucu mecliste Milletvekili olarak görev de yaptı.
Girne’de iki dönem belediye başkanlığı, bir dönem Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP)’den milletvekilliği de yapan Ziya Rızkı, 1981 yılında Cumhurbaşkanlığına aday oldu. Ziya Rızkı 1994 yılında hayatını kaybetti. 
Editör: TE Bilisim