LTB basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamada, İstanbul Şehir Tiyatroları’nın, festivalin ikinci oyunu olan; Vasıf Öngören’in yazdığı, Aslı Öngören’in yönettiği iki perdelik “zengin mutfağı” adlı oyunu sahnelediği belirtilerek, oyunun büyük beğeni topladığı bildirdi.

Gecede İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Şehir Tiyatroları Müdürü Hilmi Zafer Şahin ile Yönetmen Aslı Öngören’e plaket takdim edildiği de kaydedildi.

LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu gecede yaptığı konuşmada, LTB ile sanatsal ve kültürel işbirliği sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Şehir Tiyatroları’na teşekkür ederek, bu güzel işbirliğinin devamını diledi.

Fellahoğlu,  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a da katkıları nedeniyle teşekkürlerini sundu.

Festival Komitesi Başkanı Yaşar Ersoy ise kardeş iki tiyatro olan LTB ile İstanbul Şehir Tiyatroları’nın eşitlik ve saygı temelinde yıllardan beri işbirliği yaptıklarını belirterek, İstanbul  Şehir Tiyatroları’nın sahnelediği oyunla festivale değerli katkı yaptıklarını söyledi.

İstanbul Şehir Tiyatroları Müdürü Hilmi Zafer Şahin de konuşmasında, Kıbrıs Türk Tiyatro ile Türk Tiyatrosu’nun tarihten gelen bir yakınlıkları olduğunu ifade ederek, pek çok usta tiyatrocunun geldiği Kıbrıs’ta tiyatronun temellerinin atılmasına ciddi katkılar koyduklarını kaydetti.

Kıbrıs’ta ve Tiyatro Festivali’ne katılmaktan onur ve kıvanç duyduklarını dile getiren Şahin, festival kapsamında kendilerine Kıbrıslı Türk tiyatroseverlerle buluşma imkanı sunan festival komitesine teşekkürlerini sundu.

Editör: TE Bilisim