TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, dün gece gerçekleştirilen TDP Girne Olağan Kongresi’nde Girne İlçe Başkanlığına oybirliği ile yeniden Zeki Çeler seçildi. İlçe Yönetim Kuruluna ise Turgut Uluhan, Kenan Bali, Selçuk Ergengil, Sami Ramadan, Ayşe Öztabay, Murat Soytaç, Yağış Akpınar, Pınar Gürçınar ve Abdurrahman Yıldız getirildi.

Girne İlçe Binasında yer alan kongreye, TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Genel Sekreter Cemal Özyiğit de katıldı. Kongrede faaliyet ve mali rapor oybirliği ile onaylandı.

MEHMET ÇAKICI

TDP Genel Başkanı Çakıcı kongrede yaptığı konuşmada, TDP Girne İlçesinde genç ve dinamik ekibin ortaya emek ve özveri koyduğunu, bunun neticesinde de 10 yıl sonra Girne bölgesinden yeniden milletvekili çıktığını söyledi.

Yeni Hükümetin “cesaretli” bir duruş sergilemediğini savunan Çakıcı, Bakanlık atamalarında parti içi çekişmeler ve kurultay hesabı yaşandığını iddia etti.

CTP/BG’nin Türkiye ile imzalan İşbirliği protokolü ile İlahiyat Koleji hakkında seçim döneminde “yalan söylediğini” öne süren Çakıcı, CTP/BG’nin seçim öncesinde ekonomik programı revize edeceğini söylediğini anımsattı.

Sivilleşme-demokratikleşme tartışmalarına da değinen Çakıcı, bu konularda atılacak her türlü olumlu ve çağdaş adıma katkı koymaya hazır olduklarını ifade etti.

Anayasa, Siyasi Partiler ve Meclis İç Tüzüğü’nde değişiklikler yapılarak, milletvekili transferinin yasaklanması, ülke genelinde tek liste ile seçime gidilmesi gibi konulara olumlu baktıklarını kaydeden Çakıcı, ancak halkın referandum hakkının elinden alınması ile muhalefetin sesinin kısılmasına yönelik atılacak adımların ise karşısında olacaklarını vurguladı.

CEMAL ÖZYİĞİT

TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit de, birlikte hareket edilmesi ve daha sıkı çalışılması halinde TKP döneminde olduğu gibi yeniden yükseliş yaşanabileceğini belirtti.

Yeni hükümetin UBP’nin politikalarını yürütmeye başladığını savunan Özyiğit, “Seçimlerin ardından göreve getirilen CTP/BG ile DP/UG verdikleri sözleri unutarak, UBP’nin politikalarını uygulamaya devam etmektedirler. Hükümet maalesef çok kısa zamanda uygulama açısından UBP ile benzeşmiştir” dedi.

Kıbrıs sorunu ile ilgili olarak ise Özyiğit, “Birileri yeni bir plan hazırlığı içinde olabilirler, önemli olan Kıbrıslı Türklerin bu sürecin neresinde olacağıdır. Kıbrıslı Türkler bu süreçte figüran değil, mutlaka baş aktör olmalıdırlar” dedi.

Çözümsüz geçen her günün tüm “Kıbrıslıların” aleyhine olduğunu ifade eden Özyiğit, adanın her iki tarafındaki barış ve çözüm güçlerinin seslerini daha çok yükselterek, sürece aktif katkı koymaları gerektiğini de vurguladı.

ZEKİ ÇELER

TDP Girne İlçe Başkanlığı görevine getirilen Zeki Çeler de, kendisini yeniden bu göreve layık gören herkese teşekkür etti.

Geçmiş dönemde Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarıyla birlikte özverili bir çalışma içinde olduklarını, sonuçta da Girne bölgesinden yıllar sonra Meclis’e milletvekili gönderildiğini kaydeden Çeler, bundan sonraki hedeflerinin biri, iki-üç yapmak olduğunu, bunda da kararlı olduklarını kaydetti.

Yeni dönemde de yeni örgütlerin açılacağını kaydeden Çeler, özelde partiyi genelde ise toplumu ileri götürmek adına çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. 
Editör: TE Bilisim