Yeni oluşan parlamentonun en genç ismi, TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, oyuncak yangın helikopteri eylemine yönelik eleştirilere, yanıt verdi. 'Meclis bu tür eylemlerle kreşe döndü' diyenlere de seslenen Çeler, 'Meclis bundan önce huzureviydi de ne oldu?' diye sordu.

Yeşilırmak yangını sonrasında büyük bir tartışma konusu haline gelen yangın helikopteri eksikliğini Meclis Genel Kurulu'nun son birleşiminde yaptığı eylemle protesto eden TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, bu eylemine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Ada TV’de Mert Özdeş’in hazırlayıp sunduğu Öğlen Ajansı programında soruları yanıtlayan Zeki Çeler, kâtip masası üzerine koyduğu oyuncak helikopteri stüdyoya da getirdi. Çeler, oyuncak helikopter eylemiyle amacının ülkede yangın helikopterine acil şekilde ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekmek olduğunu söyledi.

OYUNCAK HELİKOPTER EYLEMİ

Zeki Çeler, yine aynı oturumda kendisini meclis kürsüsünden eleştiren DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş’a da teşekkür etti. Çeler, 'Serdar Denktaş'a yaptığı eleştiri için teşekkür ederim, kürsüye çıkıp bunu dile getirdiği için. O eleştirmese belki de bugün konu haberlere taşınmayabilirdi' dedi.

“HUZUREVİYDİ DE NE OLDU?”

Bu eylemle birlikte, 'Meclis'in kreşe döndüğü' şeklindeki eleştirilerin de yapıldığının hatırlatılması üzerine Çeler, 'Meclis bundan önce huzureviydi de ne oldu?' diye sordu. Mecliste farkındalık yaratmak adına yapılan böyle bir eylem için yakıştırılan benzetmeleri doğru bulmadığını ifade eden Çeler, “bizden önceki yaşı büyük vekillerimiz çok mu başarılıydılar da böyle bir ithamda bulunuluyor anlam veremiyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim