Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Milletvekili ve YDP Genel Başkan Adayı Bertan Zaroğlu, BRT’de 45+ programında Baykan Gürses’in sorularını yanıtladı.

Zaroğlu, Bakan Erhan Arıklı’nın, Lefke Avrupa Üniversitesi’ne Okan Erdemsiz’i ataması ve mecliste söz konusu atama için “vefa borcum vardı, ödedim” sözlerini değerlendirdi.

Okan Erdemsiz’in yol arkaşı olduğunu, değerli bir kişi ve iyi bir aile babası olduğunu ancak söz konusu atama ile olayların geldiği noktayı doğru bulmadığını ifade eden Zaroğlu, “Erdemsiz’in de bu duruma düşürülmüş olmasını doğru bulmuyorum” dedi.

Atamalar konusunda Erhan Arıklı ile fikir teatisinde bulunmadıklarını belirten Zaroğlu, mesele ile ilgili esas sıkıntının Arıklı’nın “Ben yaptım, oldu” demesi olduğunu ifade etti. Parti genel başkanlığına durup dururken aday olmadığını söyleyen Zaroğlu, Erhan Arıklı’nın “Ben yaptım” tarzındaki söylemlerini işaret etti.

Arıklı’nın bu yöndeki davranışına bugün de ülkenin tanıklık ettiğini dile getiren Zaroğlu, “Böyle bir söylem bırakın kendinizi partiyi yerleyeksan eder. Bahse konu olan arkadaşı ve ailesine zarar verir” dedi.

Arıklı’nın söz konusu atama ve ‘vefa borcumu ödedim’ şeklindeki açıklamalarının anımsatılarak, “Kurultaya ilişkin bir hesap olduğunu düşünüyor musunuz” sorusu üzerine Zaroğlu, “Evet düşünüyorum...  Meclis kürsüsünden ‘vefa borcumu ödedim’ diyerek bunu, kendisi de ortaya koyuyor. Okan Erdemsiz değerli ve çalışkan bir isimdir. Ancak Arıklı’nın, bu atamayı kurultaya yönelik oy hesabıyla yaptığını düşünüyorum. Kimse yanlış anlamasın. Okan bey çok temiz ve düzgün biridir” dedi.

Editör: TE Bilisim