YDP Köye gezileri çerçevesinde Akova köyünü ziyaret etti. Akova’da konuşan YDP Genel Sekreteri Turan Büyükyılmaz, Akova ziyaretinin YDP için oldukça önemli olduğunu, bu köye ilk defa gelindiğini belirterek; “Gördük ki Akova da bizi bekliyormuş. YDP nin girmediği köy çalmadığı kapı kalmayacak” dedi. İlçe kongre hazırlıklarına da değinen Büyükyılmaz sözlerini şöyle sürdürdü; “ İlçe Kongrelerinden sonra teşkilatlanma da ikinci safhaya geçeceğiz. İkinci safha sandık bazında örgütlenmedir. Her sandıkta en az 3 kişi olacak şekilde örgütleneceğiz. Sandığa sahip çıkamadığımız için 7 Ocak seçimlerinde sudan bahanelerle oylarımızın yarısını iptal ettiler. Oylarımızın iptal edenler ülkenin de kaderi ile oynadılar. Oylarımız yanmasaydı bugün bambaşka bir Meclis aritmetiği, bambaşka bir koalisyon olacaktı” dedi.

Akova’da konuşan Genel Başkan Yardımcısı Enver Öztürk ise ekonomik kriz ile ilgili YDP nin görüşlerini aktararak; “Bu Hükümet kibirlenmeyip sadece bizim tavsiyelerimizi dinlese bugün bu kriz bu kadar büyümeyecekti. Döviz için bizim haftalar önce yaptığımız öneri, geçtiğimiz gün Türkiye de bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yürürlüğe girdi. Çünkü aklın yolu bir. Ekonominin kendine göre kuralları var. Bu kuralları zamanında ve cesaretle uygularsanız halkı dövize ezdirmesiniz. Aksi taktirde bugünkü gibi kaos olur” dedi.

Akova’da konuşan Genel Başkan Yardımcısı Bertan Zaroğlu ise, yaşanan kriz karşısında Hükümetin elinin ayağının birbirine karıştığını, acemice almaya çalıştığı tedbirleri de yüzüne gözüne bulaştırdığını söyledi. Zaroğlu; “Ekonomik krizden çıkış için alacağınız tedbirleri toplumsal konsensüs ile alacaksınız. Aldığınız karardan da geri adım atmayacaksınız. Bir zümreye, bir kesime taviz verirseniz artık alacağınız diğer tedbirleri uygulama imkanınız olmaz” dedi. Zaroğlu, Hükümetin artık yıkılmak için gün saydığını söyleyerek; “ Olmuyor. Yapamıyorsunuz. Bu halka daha fazla ızdırap çektirmeyin. Gelin halka gidelim. Erken seçim bu ülkeye yepyeni ufuklar hazırlayacak. Kaos ortamlarında seçime gitmek demokrasinin gereğidir” dedi.

Editör: TE Bilisim