Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, bugünkü düzenden memnun olmayan, adam kayırmacılıktan, adaletsizlikten ve hukuksuzluktan şikayet eden herkesin değişimin önünü açması gerektiğini kaydederek, “Değişim, denenmiş ve statükoya hizmet eden partilerle olmaz. UBP, CTP ve DP hepsi denendi, hepsi de hayal kırıklığı yarattı. Denenmemiş tek yapı TDP’dir. Ülkedeki değişim ve dönüşüm de, ancak TDP ile mümkündür” dedi.

TDP Mağusa milletvekili aday tanıtım şöleni dün akşam yoğun bir katılım ve coşkulu bir etkinlikle gerçekleştirildi. İlçe Başkanı, Mağusa milletvekili Mustafa Emiroğluları, Genel Sekreter Cemal Özyiğit ile Genel Başkanı Mehmet Çakıcı’nın konuşma yaptıkları gecede TDP Mağusa milletvekili adayları tek tek kürsüye çağrılarak tanıtıldı. Geceye, SOS müzik grubu da coşku ve renk kattı.

Çakıcı
TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, tanıtım gecesine yönelik yoğun katılım ve coşkunun ülkedeki değişimin, dönüşümün göstergesi olduğunu belirterek, “Artık zamanı geldi, Mağusa da değişime hazır” dedi.
UBP ile DP’nin çarpık ve kokuşmuş düzenin kurucusu olduğunu, ‘düzeni değiştireceğim’ diyerek göreve gelen CTP’nin 6 yılda düzene ayak uydurduğunu belirten Çakıcı, bu 3 partinin yarattığı sistem nedeniyle ülkedeki tüm sektörlerin çökertildiğine dikkat çekti. Gelinen noktada TDP dışındaki partilerin denendiğini, denenmemiş tek yapının TDP kaldığını belirten Çakıcı, değişim için TDP’ye mühür vurulmasını talep etti.

“TDP farklıdır”
TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, TDP’yi diğer partilerden ayıran temel farklılıklar olduğunu belirterek, “Faizler ana parayı geçemez diyen tek parti TDP’dir. Dolandırıcılar hariç, kimse borçlarından dolayı hapis yatmasın önerisi ortaya koyan tek parti yine TDP’dir” dedi.

‘Peş keş çekilen kurumlar geri alınacak’
Çakıcı, TDP iktidarında, Ercan, DAK ve kreş gibi peş keş çekilen kurumların geri alınması için her türlü hukuki adımın atılacağını, peş keş çekenlerden ise mutlaka hesap sorulacağını söyledi.
Çakıcı, TDP iktidarında ayrıca, re-sen vergilerin kaldırılacağını, tekeller yerine küçük-orta boy işletmelerin destekleneceğini, eğitimin süresinin uzatılacağını, profesyonel askerliğe geçilerek gençlere iş imkanı yaratılacağını söyledi. Stratejik kurumların özelleştirilmelerine izin vermeyerek özerkleşmelerini sağlayacaklarını da belirten Çakıcı, ayrıca, Yeni Kıbrıs Türk Hava Yollarını kuracaklarını açıkladı.

“Bizde onlarda olmayan yürek var”
Çakıcı, “Bizim farkımız siyasetimizdir, ortaya koyduğumuz projelerimizdir. Ezilenin, hakkı yenenin yanında durmaktır. İşte bizim farkımız budur” dedi. Diğer partilerin mali yönden kendilerinden güçlü olabileceğini, ancak TDP’de diğerlerinde olmayan çok önemli bir özellik olduğunu kaydeden Çakıcı, “Diğerlerinde daha fazla para olabilir, ancak onlarda olmayan ve bizde olan bir şey var, o da yürektir” dedi.

“TDP, mutlaka hükümette yer alacaktır”

TDP’nin geçici hükümette 3 bakanla yer aldığını ve icraatları ile fark yarattığını kaydeden Çakıcı, “Necati Şaşmaz’ın kültür ataşeliğinin iptali, pasaportlara yasağın kaldırılması, devlet arazilerinin peş keş kararının iptal edilmesi bizim bakanlarımızın farkıdır” dedi. TDP’nin kısa dönem de olsa hükümette fark ortaya koyduğuna dikkat çeken Çakıcı, halkın desteğini arkasına alan TDP’nin, 28 Temmuz’dan sonra da çok daha güçlü bir şekilde yeniden hükümette yerini alacağını ve toplum yararına icraat nasıl yapılır göstereceğini vurguladı.

Özyiğit
TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, 28 Temmuz’un çarpık ve kokuşmuş düzenin yıkılacağı, beyaz güvercinin özgürce yükseklerden uçacağı günlerin başlangıcı olacağını vurguladı.
UBP-DP ikilisinin ülkedeki yağma-talan-vurgun düzeninin kurucuları olduklarını, ‘hesap soracağım’ diye göreve gelen CTP’nin ise 6 yıllık icraatı ile hesap sorulur duruma düştüğüne dikkat çeken Özyiğit, “TDP, yağma-talan-vurgun düzenine son vermekte, değişimin, dönüşümün önünü açmakta kararlıdır. Bu yolda da tek güvencemiz halkımızdır” dedi.

Verilen mücadelenin gelecek nesillere aydınlık yarınlar bırakma mücadelesi olduğunu dile getiren Özyiğit, “Karanlıktan aydınlığa yürümenin zamanı geldi. TDP’ye vurulacak her mühür aydınlık günleri yakınlaştıracaktır” dedi.

Emiroğluları
TDP Mağusa İlçe Başkanı, milletvekili Mustafa Emiroğluları, köklerinden aldığı öğreti ile dürüstlüğün, adaletin ve demokrasinin simgesi olan TDP’nin emin adımlarla iktidara yürüdüğünü söyledi.
Halkına karşı ihanet içinde olan UBP’nin hükümetten götürülmesinin ardından kurulan geçiş hükümetinde TDP’nin 3 bakanıyla yerini aldığını belirten Emiroğluları, 28 Temmuz seçimlerinin ardından TDP’nin çok daha güçlü bir şekilde hükümetteki yerini alacağını vurguladı. TDP’li bakanların kısa dönemde de olsa yaptıklarının ortada olduğunu, yapılan icraatların halktan büyük takdir gördüğünü kaydeden Emiroğluları, “Bu kısa dönemde yapılan olumlu işler, 5 yıllık hükümette yapacaklarımızın garantisidir” dedi.

Son yıllardaki karar ve uygulamaları ile toplumun yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bırakıldığını kaydeden Emiroğluları, gelinen aşamada halkın güveneceği tek siyasi yapının TDP olduğunu vurguladı.
Emiroğluları, “Artık değişimin, dönüşümün zamanı gelmiştir, artık TDP’nin zamanı gelmiştir” diyerek sözlerine son verdi.
 
Editör: TE Bilisim